Zdravje > Aktualno
504 ogledov

Eko odstranjevanje madežev

sušilni stroj Shutterstock
Kava, rdeče vino, sladoled, travni madeži, kri ... Preberite, kako odstranimo njihove madeže z okolju prijaznimi sredstvi.

Tudi za trdovratne madeže obstajajo naravna in okolju prijazna čistila. Ponekod sta ključna hitra prva pomoč in namakanje v vodi.

Če se polijete z rdečim vinom, ne skrbite. Obleko takoj slecite in jo posolite. Sol bo absorbirala vlago. Sol nato postrgajte in na mesto madeža nanestite gosto mešanico sode bikarbone in vode. Pustite delovati nekaj minut, nato operite po običajnem postopku. Če ste si obleke umazali s krvjo, jih hitro namočite v hladni vodi. Če ste madež opazili prepozno in se je že posušil, v hladno vodo dodajte še sodo bikarbono in pustite namakati čez noč. Nato še moker kos oblačila operite po navadnem postopku.

So prišli vaši otroci s travnika z zelenimi madeži? Hitro ukrepajte, madeže popršite z vodko, pustite delovati nekaj minut in nato hitro operite. Če so umazani od sladoleda, madež čim prej prelijte z gazirano mineralno vodo. Kavni madež prelijte z mešanico alkohola in belega vinskega kisa. Madež nato obrišite s krpo, oblačilo pa operite po običajnem postopku. V večini trdovratnih madežev lahko hitro ukrepamo tudi z limoninim sokom ali kisom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.