Zdravje > Aktualno
27 ogledov

Evropsko preverjanje ekip prve pomoči

ekipe prva pomoč vaja Jaka Dimc
Več kot 550 prostovoljcev iz 18 držav se bo potegovalo za naslov evropskega prvaka v prvi pomoči.

Slovenija bo v organizaciji Rdečega križa Slovenije do sobote gostila konvencijo FACE 2016, evropsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Rdečega polmeseca. Sodelovalo bo več kot 550 ljudi iz 18 držav, za naslov evropskega prvaka se bo potegovalo 20 ekip prve pomoči. 

ekipe prva pomoč vaja  | Avtor: Jaka Dimc Jaka Dimc

Danes bo po pozdravnem nagovoru župana v mestni hiši sledil mimohod sodelujočih ekip prve pomoči od Magistrata skozi mestno jedro do Križank.

V petek bo med drugim potekal strokovni simpozij FACE, sledili bodo sprejemi. Zvečer bo slavnostna akademija ob 150-letnici Rdečega križa na Slovenskem, na kateri bo slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor.

Merili se bodo v stari Ljubljani in v Tivoliju

Sobota bo tekmovalna, saj se bodo na desetih delovnih točkah v stari Ljubljani in Tivoliju pomerile ekipe v znanju prve pomoči. Generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije (RKS) in predsednica organizacijskega odbora FACE Renata Brunskole je na nedavni novinarski konferenci poudarila, da si z dogodkom prizadevajo dodatno seznaniti slovensko javnost s pomembnostjo prve pomoči. Poleg tega bo civilna zaščita na Kongresnem trgu med prireditvijo FACE prikazala del svojih zmogljivosti in opreme.

Kdo bo najboljši?

Za naslov evropskega prvaka, ki ga je lani v Bukarešti osvojila ekipa območnega združenja RKS Grosuplje, se bo v Ljubljani potegovalo 20 ekip prve pomoči Rdečega križa in Rdečega polmeseca iz 18 držav: Albanija, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Črna gora, Hrvaška, Irska, Italija, Kazahstan, Kirgizistan, Latvija, Makedonija, Nemčija, Norveška, Poljska, Romunija, Slovaška, Srbija in Švica.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.