Zdravje > Aktualno
74 ogledov

Helikopterska pomoč: Klic na pomoč kar med slovesnostjo

Helikopter, nujna medicinska pomoč MZ
Vzhodni del države prvič v samostojni Sloveniji dobil nujno medicinsko helikoptersko pomoč. Prvi klic že med današnjo slovesnostjo.

"Helikopter bo poklican na teren v primeru, da zdravnik nujne medicinske pomoči na terenu potrebuje dodatno pomoč pri kritično obolelem ali poškodovanem. Helikopter bo izvajal tudi prevoze, ko je prevoz z reševalnim vozilom zaradi slabih cestnih povezav nemogoč, ali zaradi prevelikih tresljajev ali nedostopnosti terena," je na današnji slovestni prireditvi dejal vodja Centra za nujno medicinsko pomoč in reševalne prevoze Maribor Štefan Mally, kjer so seveda pridobitve zelo veseli.

Hitro za tem so ministrstva za zdravje obestili, da je helikopter že poletel na svojo prvo intervencijo.

Ekipa naj bi se danes na letališču samo predstavila ministrici, drugim gostom in medijem, a je moral helikopter resnično na teren, saj je bil klican na pomoč na območje Krškega.

Z ministrstva za zdravje so medtem sporočili, da je morala ekipa po bolnico s poslabšanjem kronične bolezni. Sprva je bolnico nameravala prepeljati v Univerzitetni klinični center Ljubljana, a je bila ta nato zaradi vremenskih razmer pripeljana v UKC Maribor, kjer je tovrstno zdravljenje tudi mogoče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • janez 18:48 18.november 2016.

    O tem, da v Ljubljani heliport na KC Ljubljana že več kot mesec dni ne obratuje pa nič.