Zdravje > Aktualno
4073 ogledov

Incident med zdravnikoma, na operacijski mizi pa noseča ženska

youtube
Posnetek, ki je povzročil veliko zgražanja nad početjem zdravnikov.

Incident se je zgodil v bolnišnici v Umaid v Radžastanu, glavna akterja pa zdravnika, anastezist in kirurg, ki naj bi se najprej začela prerekati o tem, ali je noseča pacientka na operacijski mizi kaj pojedla. Sledile so hude žaljivke, s posnetka pa je razvidno, kako ju poskušajo nektateri sodelavci umiriti.

Posnetek so v bolnišnici sprva zanikali, da je resničen, pa so priznali šele po poročanju medijev, da otrok med to operacijo umrl. Kot navaja BBC, so iz omenjene bolnišnice pozneje sporočili, da jim je v istem času resda umrl otrok, vendar ne gre za otroka ženske s posnetka.  

Kako je posnetek prišel v javnost, še ne vedo, je pa razumljivo povzročil veliko zgražanja tako indijske kot tudi svetovne javosti. Kot poroča BBC, je višje sodišče v Rajastanu bolnišnici naložilo, da predloži natančno poročilo o dogodku, posebna preiskava o dogodku pa poteka tudi na zvezni ravni.

Bolnišnica je medtem začasno suspendirala zdravnika, pristojne službe pa so že prepovedale vnos mobilnih telefonov v operacijske dvorane vseh bolnišnic omenjene indijske zvezne države. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.