Zdravje > Aktualno
60 ogledov

Izbira oblačil za trening

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Bralka se je že večkrat opekla ob nakupu dragih športnih oblačil. Zato bi rada zdaj mnenje osebnega trenerja.

V trgovinah je veliko oblek za fitnes. Iz bombaža in drugih materialov. Zgodilo se je že, da sem si kupila kaj res dragega, pa me je material motil. Kakšni materiali so najboljši za trening?

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura

Tako kot ste ugotovili že sami, je z dandanašnjo ponudbo športnih oblačil posamezniku zelo težko ugoditi. Glede na samo konkurenčnost na trgu, je ponudba velika, pri čemer pa vloga cene ni več tako pomembna kot nekoč – konec koncev vsi veliki proizvajalci stremijo k čim cenejšim stroškom proizvodnje, ki pa vemo kje trenutno so. Zato so v večini materiali podobne kakovosti. Seveda pa je prednost tudi v tem, da si lahko danes čisto vsak najde ustrezna športna oblačila. Pri športnih oblačilih je potrebno biti pozoren na samo udobje. Njihove lastnosti morajo zadovoljiti vaše potrebe, ki jih imate za izbrano aktivnost. Morajo biti udobna, s čim manj umetnih materialov, prilagojena za intenzivnejše odvajanje potu in dovajanjae zraka – se pravi da dihajo. Oblačila morajo biti tudi krojena tako, da se telesu prilagajajo. Eno izmed težav predvsem pri nežnejšem spolu predstavlja spodnje perilo, ki lahko zelo pripomore k udobnejši vadbi. Sodobni športni nedrčki so denimo vgrajeni v športne majice, s čimer omogočajo optimalno združevanje zaščite, udobja in same funkcionalnosti. Dejstvo je, da športna oblačila prevečkrat kupujemo oziroma izbiramo glede na njihov izgled. S tem pa pozabljamo, da ni pomembno kako izgledamo, temveč je med samo vadbo veliko bolj pomembno, kako se dejansko v teh oblačilih počutimo. Izbirati jih moramo glede na njihovo uporabnost in namembnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.