Zdravje > Aktualno
28 ogledov

Je vrhunec viroz že za nami?

Žurnal24 main
Bolezni dihal je manj, še vedno pa obolevajo največ otroci. UKC Ljubljana po popolni zapori sprošča obiske.

UKC Ljubljana z jutrišnjim dnem ukinja prepoved obiskov, ki je zaradi velikega števila respiratornih obolenj in zasedenosti oddelkov od 30. januarja veljala v celotnem kliničnem centru. 

Še vedno pa bo na obisk k bolniku lahko prihajala le ena oseba, ki mora biti zdrava. 

En starš biva z otrokom, drugi na obisk

V porodnišnici še vedno velja, da porodnico lahko obišče samo partner. Na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana in ostalih pediatričnih oddelkih UKC Ljubljana,  je dovoljeno bivanje ob otroku enemu od staršev oziroma skrbnikov, obiski pa so dovoljeni drugemu staršu ali skrbniku.

Vrhunec obolevnosti že za nami

Kot pojasnjujejo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje, sezona gripe in drugih viroznih obolenj še traja. Respiratorna obolenja so zaradi nedavnih počitnic v upadu. "Če se bo ta trend nadaljeval, je bil vrh sezone v prvem oziroma drugem tednu februarja," pravijo. Sezona zinmskih obolenj sicer poteka običajno, še vedno prevladujejo respiratorne virusne okužbe, zagotovo največ obolevajo otroci.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.