Zdravje > Aktualno
263 ogledov

Kako si pomagamo sami?

ženska Shutterstock
Preberite nekaj priporočil zdravnikov za samozdravljenje bolečega grla.

Blažje oblike vnetega žrela lahko zdravimo kar sami doma. Ob virusni okužbi je zdravljenje simptomatsko, zato ne potrebujemo zdravnika.

Zdravniki za samozdravljenje priporočajo grgranje tople slane vode, kjer v kozarcu tople vode raztopimo le čajno žličko jedilne soli. Priporočajo tudi nočno vlaženje spalnice in dnevno vlaženje prostora, kjer se nahajate večino časa. Prav v zimskih mesecih je zrak v prostoru zaradi ogrevanja pogosto suh, to pa lahko izsuši membrane v naših dihalnih poteh. 

Zdravniki ob bolečinah v žrelu svetujejo pitje velikih količin tekočine, napitki in juhe pa naj ne bodo prevroči ali premrzli. V lekarnah lahko kupite analgetik, priporočljivo je tudi počasno raztapljanje pastile v ustih. Slina je sovražnik škodljivih mikrobov v ustni votlini, pri lizanju pastile se proizvaja več sline, posledično se zmanjšajo bolečine v grlu. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.