Zdravje > Aktualno
801 ogledov

Kako uporabiti aluminijasto folijo

alu folija Profimedias
Alu folijo lahko uporabite na številne načine, odlična je tudi za čiščenje srebra.

Aluminijasto folijo večina uporablja za shranjevanje in zavijanje hrane, lahko pa služi za veliko nepričakovanih situacij v gospodinjstvu. Predlagamo nekaj načinov.

Peka

Imate težave s tem, da se mafini ali kolači preveč zapečejo po vrhu in dobijo okus po zažganem, čeprav še niso pečeni? Pokrijte jih s folijo in kolač bo enakomerno pečen.

Namesto, da kupujete modelčke za oblikovanje mafinov in podobnih slaščic, jih naredite kar sami. Pomembno je, da iz nekaj trakov aluminijaste folije naredite čvrst kalup in ga zaradi dodatne varnosti ne postavite na rešetko pečice temveč v dodatno posodo.

Počistite lonce

V primeru, da vam zmanjka gobice z žico, za čiščenje posode uporabite zmečkano alu folijo.

Tudi srebro in srebrni nakit

Readers Digest piše, da v primeru čiščenja srebra folija deluje kot katalizator. V posodo postavite folijo, dodajte vodo in sol ter noter položite še jedilni pribor iz srebra. Pustite, da se namaka dve minuti, izperite s čisto vodo in obrišite. Srebrni pribor se bo bleščal kot nov.

Če želite počistiti srebrni nakit, namesto soli dodajte malo trdega praška za perilo in toplo vodo.

Zmehčajte rjavi sladkor

Glede na to, da se rjavi sladkor velikokrat spremeni v kepice sladkorja, predlagamo, da ga zavijete v folijo in pet minut pustite v pečici na 150 stopinjah Celzija.

Zmanjšajte račune gretja

Ravno aluminijasta folija je lahko v veliko pomoč. Če jo postavite za radiator, bo vrnila toploto v prostor, namesto da radiator greje zid in toplota uhaja ven. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.