Zdravje > Aktualno
2685 ogledov

Kam na testiranja

Zanimanje za testiranje na virus HIV je v Sloveniji še vedno nizko. (Foto:) Shut Žurnal24 main
V našo svetovalnico smo povabili strokovnjake iz Legebitre, ki med drugim deluje na področju zagovorništva pravic za istospolno usmerjene, biseksualne in transpolne posameznike ter posameznice (LGBT). Bralca je zanimalo, kje se lahko brezplačno testira na spolno prenosljive bolezni.

Kje so anonimna in zastonj testiranja na čim več bolezni? Rad bi opravil vse v enem dnevu, denarja pa ni prav veliko. 

Odgovarja svetovalec pri Legebitri, Bojan Cigan

Na okužbe z virusom HIV in virusoma hepatitisa B in C, se lahko anonimno in brezplačno testirate v Ljubljani, na Kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, na Japljevi ulici 2, in sicer vsak ponedeljek med 12. in 14. uro (Ambulanta za svetovanje in testiranje na okužbo z virusom HIV ter virusoma hepatitisa B in C, nahaja se v pritličju stavbe). Izvide testiranja je možno prevzeti ob četrtkih med 13. in 14. uro. Seznam in kontakte ostalih testirnih mest drugod po Sloveniji si lahko ogledate na spletni strani www.stop-aids.si/index.php/2-uncategorised/272-kje-se-testirati.

Vsi moški, ki imajo spolne odnose (tudi) z moškimi, se lahko brezplačno in zaupno testirajo tudi na Društvu informacijski center Legebitra, na Trubarjevi ulici 76 a v Ljubljani, in sicer vsak ponedeljek med 18. in 20. uro. V okviru storitve testiranja in svetovanja v skupnosti omogočamo testiranje na okužbo z virusom HIV in virusom hepatitisa B, na sifilis in okužbo z oralno gonorejo. Izvidi so na voljo še isti teden ob četrtkih, med 18. in 19. uro. Več informacij si lahko preberete na spletni strani www.testiran.si, morebitna vprašanja pa nam lahko pošljete na elektronski naslov info@testiran.si, oziroma nas pokličete na telefonsko številko 01 430 51 44.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.