Zdravje > Aktualno
1046 ogledov

Katera so najljubša prehranska dopolnila

otrok, voda, pijača, pitje, vročina Shutterstock
Največ glasov ste oddali Resveratrolu forte, sledita Hepafar in Immunal tablete.

Med prehranskimi dopolnili, ki so prišli v ožji izbor, ste bralci največkrat glasovali za Resveratrol forte, proizvajalca Pharmalife in zastopnika Sanofarm.

“Resveratrol spada med močnejše antioksidante. Resveratol Forte vsebuje izvleček korenine japonskega dresnika, ki prispeva k zaščiti celic pred prostimi radikali,” na svojih straneh pravijo v Sanofarmu. Dodajajo, da je v eni tabletki 200 miligramov čistega trans resveratrola: “Izvleček je standardiziran in tako zagotavlja 200 miligramov aktivne sestavine v vsaki tableti. Poleg tega vsebuje še 200 miligramov fitokompleksa iz drugih fenolnih spojin, kot so polidatin, polifenoli, emodin.” Med drugim resveratol zmanjšuje tveganje za nastanek srčno-žilnih bolezni, znižuje vrednosti škodljivega holesterola, zmanjša možnost za nastanek sladkorne bolezni, pomaga pri utrujenosti, zavira staranje celic in tako dalje.

Drugo in tretje mesto

Drugi, ki je prejel največ glasov, je Hepafar, proizvajalca Sensilab in zastopnika Farmicom, ki ga uporabljamo za dietetsko uravnavanje delovanja jetrnih celic. “Vsebuje kombinacijo naravnih fosfolipidov iz sojinega lecitina, ekstrakta artičoke in vitamin E, je edini izdelek na tržišču, ki vsebuje fosfolipide, je brez stranskih učinkov, vitamin E pa ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,” opisujejo na Sensilabu.

Zdravilo, ki je bilo izglasovano na tretje mesto so Immunal tablete od Leka, namenjene za kratkotrajno preprečevanje in zdravljenje prehlada, ki se lahko kaže kot izcedek iz nosu, vnetje žrela in utrujenost. “Vsebuje suhi sok, iztisnjen iz sveže cvetoče zeli škrlatne ehinaceje, bolj poznane pod imenom ameriški slamnik. Zdravilne učinkovine soka škrlatne ehinaceje aktivirajo sposobnost belih krvnih celic (makrofagov in celic ubijalk), da uničijo in odstranijo mikroorganizme, ki so vdrli v telo,” pojasnjujejo v Leku.

Ožji izbor najbolj priljubljenih

V ožji izbor je prišlo tudi prehransko dopolnilo Ekolostrum kapsule od Medisa, ki so vir beljakovin, ki so potrebne za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih ter prispevajo k vzdrževanju mišične mase in normalnih kosti. Prehransko dopolnilo New Iron proizvajalca Medicinalis in zastopnika Panakea je po besedah priuzvajalca edino železo na trgu v obliki kelata, vsebuje učinkovito formulo: železov kelat aminokisline glicin+C vitamin+B12+folna kislina. Poleg tega je varen za nosečnice, se ne nalaga v jetrih, ne povzroča slabosti ali prebavnih težav.

Echinaforce tablete proizvajalca Bioforce in zastopnika Farmedica so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno spodbujanju delovanja imunskega sistema in izboljšanju odpornosti organizma. “S tem je organizem manj dovzeten za prehladna in sorodna virusna obolenja, ki se kažejo v obliki nahoda, kašlja, pekočega oz. bolečega grla, mišičnih bolečin, solzenja ipd,” pravijo v podjetju. Prehransko dopolnilo B-complex od Krke po besedah proizvajalcev uporabljamo za preprečevanje in zdravljenje hipovitaminoze B in avitaminoze B, pri povečani porabi vitaminov skupine B, pri moteni absorpciji vitaminov pri obolenjih prebavil in jeter, za beriberi, nevralgije, polinevritis, nevrodermatoze.

Vitamin C v prašku od proizvajalca Amos vital vsebuje Vitamin C, ki ga naše telo ne more proizvajati, zato ga moramo zaužiti s hrano ali z dodatki k prehrani. “Vitamin C je vodotopen in zapusti telo že v nekaj urah po zaužitju,” pravi proizvajalec.

Echinax Bimbi Sirup od proizvajalca Pharmalife in zastopnika Sanofarm vsebuje izvlečke ameriškega slamnika (ehinacea), sibirskega ginsenga, šipka (bogat naravni vir vitamina C) in črnega bezga. Primeren je za otroke od 6. meseca naprej. Prehransko dopolnilo Omega-3 od Wellnea prispeva k normalnemu delovanju srca. “So nujne za rast in razvoj, vsebujejo nujno potrebne sestavine za vsa življenjska obdobja, kapsule so manjše velikosti, za lažje uživanje, idealno za vse, ki ne uživajo rib,” opisujejo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.