Zdravje > Aktualno
35 ogledov

Kdaj pokurim največ maščob?

tek Saša Despot
Bralko je zanimalo, ali je jutranje izvajanje aerobne vadbe na tešče najboljši način za izgubo maščob.

Je res, da pri aerobni vadbi zjutraj na tešče pokurimo največ maščob? In ali je res, da je vaje za moč najbolj priporočljivo delati popoldan ali zvečer?

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura.

Glede večjega kurjenja maščob ob jutranjih treningih na tešče, je moč zaslediti kar nekaj polemik oziroma različnih teorij. Čeprav sem osebno nekajkrat izvajal treninge na tešče, se nagibam k drugi teoriji, ki je seveda podkrepljena s celotno študijo. Če je naš cilj izguba odvečne telesne maščobe, je pred zmernim vzdržljivostnim treningom bolje nekaj pojesti. 

Kdaj izvajamo vaje za moč in druge treninge, je odvisno od vsakega posmaznika posebej. Tako kot se nekateri prištevamo med "jutranje tipe ljudi" ali nekateri med "nočne ptice", tako je odvisno tudi od posameznika, kdaj mu najbolj godi izvajati določenega treninga. Glede na današnji hiter način življenja, si le stežka izborimo tisti kanček časa za kakršenkoli trening ob kateremkoli času. Bolj kot se bliža konec dneva, bolj je telo utrujeno in izčrpano, ter naša koncentracija slabša, zaradi česar nam ostaja manj moči za kvaliteten in varen trening.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.