Zdravje > Aktualno
13298 ogledov

Kirurgi v šoku zaradi najdbe v trebuhu pacienta

Operacija
"Odkritje nas je osupnilo," je povedal kirurg.

Iz Indije poročajo o nenavadni operaciji, ki so jo morali opraviti kirurgi bolnišnice Sangei Gandhi v mestu Rewa. V nedeljo se je namreč na urgenci oglasil moški s hudimi bolečinami v trebuhu in dežurni zdravnik je predvideval, da se je zastrupil s hrano.

 | Avtor: youtube youtube
Po opravljeni enodskopiji je bolnišnično osebje doživelo šok; 35-letni Maksud Khan je imel v želodcu 263 kovancev, na ducate britvic, 15 centimetrov velik kos zarjavele železne skodelice, štiri velike igle, nekaj kosov stekla, v njegovem trebuhu pa so našteli tudi sto žebljev. V trebuhu moškega se je nabralo za dva kilograma železa.

Odkritje jih je osupnilo

Po besedah kirurga je bila operacija nujna, saj so žeblji predrli trebušno steno in povzročili močne notranje krvavitve: "Odkritje vseh teh kovancev, žebljev in vijakov v telesu človeka nas je še kako osupnilo in vsi mi smo to prvič doživeli. Gre seveda za čustveno nestabilno osebo, saj sicer nihče ne bi naredil kaj takega,"  je za India Today dejal kirurg Mohammed Maqsood.

Khanovi sorodniki so povedali, da je nesrečnik trpel zaradi hude depresije: "Kadarkoli je občutil potrebo po zaužitju kovanca, ga je pač pojedel in to tako, da ga je poplaknil z vodo,"  je dejal eden od družinskih članov.

O podobnih operacijah smo na našem portalu že poročali. Nazadnje so indijski kirurgi iz želodca dvajsetletnega dekleta potegnili veliko kepo las.

Rapunzelov sindrom Zdravje To so našli v prebavilih 20-letnega dekleta

 

Komentarjev 1
  • Ledena 19:50 27.november 2017.

    Bolano.To pa ti mora res dogajat v glavi,da naredis kaj taksnega.Sickoti pravi.