Zdravje > Aktualno
30 ogledov

Kmalu bo tu

Misel na samomor Profimedias
Tretji ponedeljek v januarju, ki se ga je prijelo ime "Blue monday", je tik za vogalom. Zakaj je to najbolj depresiven dan v letu in kako se z njim spopasti ...

V ponedeljek bo dan, ki tudi uradno velja za najbolj depresiven dan v letu. To naj bi bil dan, ko smo bolj žalostni, razdražljivi in brez zagona, ki smo ga imeli prve dni v novem letu. Poskrbite, da letos ne bo tako.

Januar sicer že dolgo velja za enega najbolj temačnih mesecev v letu. Po formuli, ki si jo je zamislil profesor psihologije Cliff Arnall z univerze v Cardiffu, pa je tretji ponedeljek v januarju sploh najslabši dan v letu. 

Zakaj prav ta ponedeljek

Na določitev najbolj depresivnega dneva v letu so vplivali najrazličnejši dejavniki, med njimi tudi slabo vreme, visoki obroki za kredite, bolj ali manj prazna denarnica in dejstvo, da je večina vaših novoletnih zaobljub lanski sneg. 

Prav v ponedeljek poskrbite, da boste dan začeli naspani in boljše volje. V nedeljo odidite prej v posteljo, v ponedeljek zjutraj pa si privoščite najljubši zajtrk in napitek. Za ponedeljek ne načrtujte težjih sestankov, za čas po službi pa si planirajte dejavnost, ki vas veseli. Tako se boste popoldneva veselili cel dan. 

Zvečer si privoščite dobro knjigo ali film in kozarec vrhunskega vina. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.