Zdravje > Aktualno
73 ogledov

Ko dopolnite 30, tega ne bi smeli več početi

moški ženska pogovor Profimedias
Ko dopolnite 30 let in počasi vstopate v srednja leta, je dobro da opustite nekatere navade, ki so vam bile blizu, ko ste bili še mladeniči.

So stvari, ki jih mladeniči zelo radi počnejo. Žal se te navade pogosto prevesijo tudi v starejše obdobje ... Tu je nekaj stvari, ki jih po tridesetem letu ne bi smeli več (tako pogosto) početi. 

1. Uživanje hitre hrane

Čeprav so hamburgerji v restavracijah s hitro prehrano zelo okusni, se jim naposled ni težko odreči. Tako boste lažje ohranili dobro postavo, saj se kilogrami z vsakim letom starosti hitreje in bolj poznajo na telesu.

2. Kajenje

Morda je cigareta v rokah izgledala uporniško, ko ste bili stari 18 let, zdaj pa je čas, da opustite to nezdravo in drago razvado. Ne samo, da imate zaradi cigaret neprijeten vonj in rjavkaste zobe, kajenje je tudi eden izmed glavnih vzrokov za nastanek različnih vrst raka in srčno-žilne bolezni.

3. Igranje video igric

V življenju obstaja veliko boljših in predvsem pomebnejših dejavnosti, kot je preživljanje časa pred zaslonom. Vaše glavne prioritete bi morale biti drugje. 

4. Živeti pri starših

Čas je, da odrasete.

5. Popivanje

Redno uživanje alkohola v velikih količinah je kronična bolezen in čas je, da popivanje omejite na občasno pivo ali kozarec vina s prijatelji. 

6. Nezanimanje za politiko

Živimo v času, ko tvoj glas šteje. Bolj kot boste razširili svoje horizonte in dlje kot greste v profesionalnem življenju, bolj se boste lahko vključevali v pogovore kot odrasel človek, ki razume svet okoli sebe.

7. Poceni pas in denarnica

Čas je, da si kupite kakovosten pas in denarnico. Ne le, da boste tako izgledali bolj odraslo, dobra denarnica in pas bosta zdržala več let.

 

Komentarjev 4
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 07:39 24.maj 2017.

    Avtorici clanka svetujem, da si najde moski spolni organ, ker ji ga ocitno primanjkuje. Teli so res WTF zakaj?? - 1, 3, 6, 7

  • Joe King 06:54 24.maj 2017.

    "4. Živeti pri starših7. Poceni pas in denarnica"Z diplomo in minimalno plačo? Bo treba mal na realna tla stopit!"6. Nezanimanje za politiko"Ker odrasli se samo o tem debatiurajo(mo)!?

  • Bizgec 23:00 23.maj 2017.

    Tudi Žurnal24 bi morala biti dobra novičarska stran. Pa... ni.