Zdravje > Aktualno
1103 ogledov

Kolikokrat na dan je normalno iti na stranišče?

ženska stranišče Profimedias
Kako pogosto greste na stranišče, je odvisno od več dejavnikov.

Včasih morate neprestano hoditi na stranišče, spet drugič pa je ravno obratno in lahko več ur zdržite, ne da bi vas mehur opozarjal, da morate lulati. Pri tem se zastavlja vprašanje, kolikokrat na dan je priporočljivo in normalno iti na stranišče?

Odgovora, kolikokrat je normalno, ni, pravi strokovnjakinja interne medicine Keri Peterson. "V povprečju ljudje hodijo lulat od šest- do sedemkrat na dan," dodaja.

ženska, stranišče | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Kako pogosto greste na stranišče, je odvisno od več dejavnikov: od tega, koliko tekočine spijete, koliko soli zaužijete, koliko se potite in velikosti vašega mehurja. Naposled, takrat, ko spijete več vode in zaužijete več soli, zaradi česar ste bolj žejni, lulate pogosteje. Nasprotno, greste na malo potrebo redkeje, kadar ste telesno aktivni in se veliko potite, saj telo vodo izgublja prek znojenja.

Ker je pogostost potrebe po uriniranju odvisna od različnih dejavnikov, ni enostavnega odgovora, kolikorat je normalno iti na stranišče. Strokovnjaki ob tem izpostavljajo, da naj vas to skrbi le, kadar opazite drastično spremembo in odklon od običajnih vzorcev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.