Zdravje > Aktualno
1302 ogledov

Kratek vodič po depilaciji

Depilacija z voskom Profimedias
Kratek vodič po depilaciji in kdaj najmanj boli.

Depilacija z voskom je v zadnjih letih povsem nekaj običajnega, s to metodo se odstranjuje dlačice s celega telesa, od nog do predela nad ustnicami.

Depilacija z voskom | Avtor: Profimedias Profimedias

Poglejmo nekatere stvari, ki jih je ob depilaciji vendarle dobro vedeti. Na primer, kako se pripraviti, glede na to, da odstranjevanje dlak ni najbolj prijeten opravek. 

Kaj narediti, da bo manj bolelo

Če težko prenašate bolečino, je dobro, da približno uro pred depilacijo vzamete tableto proti bolečinam.
Sicer pa dan pred depiliranjem napravite piling, na dan depilacije pa ni priporočljivo, da na telo nanašate losjon ali mleko za telo.
Pred depilacijo pazduh nanesite dezodorant in ne antipersipanta (sredstvo proti potenju), saj lahko tako še bolj razdražite kožo.
Koža potrebuje vlago, ki bo preprečila izsušitev ter draženje. Nekaj dni pred postopkom zato predvsem bikini predel izdatno negujte z vlažilnimi kremami.

Kako pogosto se depilirati?

Depilacija z voskom | Avtor: Prif Prif
Na dva do približno štiri tedne, odvisno od tega, kako hitro vam rastejo dlačice.
Bikini predel je treba depilirati na tri do šest tednov, depilacijo pa začnite nekaj mesecev pred poletjem. Korenine dlačic bodo do tedaj, ko bo nastopilo, oslabile in razmik med postopki bo zato lahko daljši.

Depiliranje bikini predela

Bikini predel pomeni odstranjevanje dlačic s strani, medtem ko brazilska depilacija odstranjuje dlake po celotnem intimenem področju. Kar se bolečine tiče; nekaterim ženskam je odstanjevanje dlak z nog celo bolj boleče.

Kaj lahko pričakujete

Kozmetičarka vam bo najprej dezinficirala območje, nato nanesla vosek in po manjših delih začela odstranjevati dlačice. 

Mehki vosek se odstranjuje z lističi, trdnega brez njih. Slednji se uporablja za odstranjevanje dlačic na bikini predelu, pod pazduho in na licih.

Mehki vosek je primeren za območje nog in podlakti. Po depilaciji je treba nanesti kremo, priporočljiv je tudi otroški puder.

Po depilaciji

Bolečina sicer hitro izgine, območje depiliranja pa bo še nekaj časa občutljivo, zato vsaj 48 ur po depilacija ne uporabljajte pilinga za telo. Vsaj 24 ur po depilaciji se izogibajte soncu. Na pordečelo ali otečeno kožo nanesite aloa vero. 

Vzdrževanje

noge depilacija | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Ko so bo koža umirila, je priporočen piling s katerim boste onemogočili vraščanje dlak. Če se vendarle pojavi, jih nikakor ne smete stiskati.

Kdaj najmanj boli?

Depilacija z voskom bolj boli pred mentruacijo, zato je najboljši čas za depilacijo teden dni po koncu menstruacije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.