Zdravje > Aktualno
336 ogledov

Lep je dan!

Europa Donna Osebni arhiv
Življenje je čudovito. Vsak dan je lahko lep tudi, če se spopadaš z boleznijo, pravijo v Združenju Europa Donna.

Članice Združenja Europa Donna Slovenija so pod vodstvom predsednice sekcije mladih Rebeke Potočnik na gradu v Slovenski Bistrici pripravile razstavo fotografij, ki so nastele v okviru projekta Lep je dan. Projekt se tako nadaljuje, ker želi Združenje Europa Donna še povečati osveščenost o raku dojk in poudariti, da je življenje čudovito in da je lahko vsak dan lep tudi, če se spopadaš z boleznijo.

Srečne in srčne ženske

Na odprtju, ki ga je povezovala Jana Jegkič in je bilo glasbeno plesno obarvano, so sodelovale plesalke Plesne šola Lara pod vodstvom Lare Škorjanc, ki so zaplesale na skladbo Anje Rupel Lep je dan, sedemletna Izaja Smogavec Potočnik učenka Baletne šole Slovenska Bistrica, ki je zaplesala po inspiraciji znane balerine Poline Semionove, violinistka Zala Frangež, učenka Glasbene šole  Zavoda Antona Martina Slomška iz Maribora, iz razreda prof. Špele Huzjak in jo je na klavirju spremljala Tamara Povh, orientalski ples s tančico je zaplesala ozdravljenka Silva Krsnik.  Vse navzoče je pozdravila tudi ambasadorka Europe Donna in ozdravljenka Barbara Drnač, predsednica sekcije mladih Rebeka Potočnik in župan občine Slovenska Bistrica, Ivan Žagar, ki je dodal, da toliko optimizma že dolgo ni bilo začutiti na bistriškem gradu kar pa gre zahvala bolnicam in izdravljenkam, ki so z iskreno besedo povedale kako so se spopadale in se še popadajo s to boleznijo.

Ines Milošev, Lidija Omahen, Nataša Iljaž, Simona Ahčin, Silva Krsnik, Rebeka Potočnik in Barbara Drnač pravijo: "V Slovenski  Bistrici smo pustile ogromne pozitivne energije, kar je bil naš namen, dokazale smo, da kljub bolezni ostajamo srečne in srčne ženske." Na gradu je bi fotograf Tomaž Levstek, ki je v svoj objektiv ujel 42 bolnic in ozdravljenk. "S članicami Evrope Donne sem že sodeloval, tokrat pa sem okviru projekta Lep je dan zabeležil pozitivno podobo bolnic in ozdravljenk. Fotografije so posnete v črno-beli tehniki do pasu, čez prsi pa ima vsaka od portretirank širok rožnat trak. Tako sem s fotoaparatom zamrznil trenutke, ki sicer le odplavajo mimo ..." Razstava je na ogled na gradu v Slovenski Bistrici do 11. aprila. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.