Zdravje > Aktualno
2004 ogledov

Lističi za beljenje zob Crest: Če jih imate doma, jih takoj nehajte uporabljati!

Lističi, odpoklic ZPS
V lističih za beljenje zob Crest prekomerne koncentracije vodikovega peroksida.

Zaradi prisotnosti nevarnih kemikalij je Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) odpoklicala uporabo trakov za beljenje zob Crest. Na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je trakove za beljenje zob Crest prijavila Nizozermska.

Izdelek 3D White Whitestrips LUXE - Supreme FLEXFIT vsebuje 10,6 odstotka vodikovega peroksida  kot aktivno substanco za beljenje zob. Izdelek 3D White Whitestrips - 1 hr EXPRESS pa vsebuje 6 odstotkov vodikovega peroksida. Izdelka ne ustrezata predpisom o varnosti kozmetičnih izdelkov.

Če vodikov peroksid pogoltnemo, lahko povzroči draženje kože in sluznic.V lekarnah je dostopen razredčen vodikov peroksid s koncentracijami do 6 odstotkov, bolj koncentrirane raztopine pa so nevarne in neprimerna za uživanje in morajo biti zato opremljene z varnostnim listom. Zelo koncentriran peroksid je močan oksidant, ki najeda številne materiale, med njimi tudi človeško kožo.

Če imate katerega izmed teh izdelkov doma, ga ne uporabljajte, svetuje ZPS. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Komentarjev 3
  • alibaba 14:37 23.marec 2016.

    Imam 9% za spiranje ust.A ta je pa dovoljen?Poleg tega je tudi 6% nevaren pri zaužitju.

  • Papaja Popi 13:53 21.marec 2016.

    Prodajo nam ves drek, kar obstaja.še dobro, da teh stvari ne uporabljamo.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:36 21.marec 2016.

    Tud pri primernih mešanicah kemikalij si lahko uničiš zobe z beljenjem.