Zdravje > Aktualno
204 ogledov

Ljubljana: Novi ambulanti zdravstvenega doma

Tehnološki park Žurnal24 main
Zdravstveni dom Ljubljana po novem z dodatnima ambulantama družinske medicine.

Zdravstveni dom Ljubljana, enota Vič-Rudnik bo imel po novem dve dodatni ambulanti družinske medicine in sicer v Tehnološkem parku. 

"V novih ambulantah naj bi v približno letu dni delala od dva do štirje zdravniki v dveh izmenah," je povedal direktor Zdravstvenega doma Ljubljana Rudi Dolšak

Zdravstveni dom Ljubljana, enota Vič-Rudnik po njegovih besedah obišče letno več kot 480 tisoč bolnikov, zato je bilo nujno poiskati nove rešitve. Novi ambulanti v Tehnološkem parku naj bi čez eno leto sprejeli pet do deset odstotkov bolnikov, ki trenutno hodijo v Zdravstveni dom Ljubljana Vič-Rudnik.

Pri tem je opozoril, da se bolniki privajajo na vsako novo lokacijo postopoma in ne naenkrat. V Tehnološkem parku bo zaenkrat le ena zdravnica, kar pa do nadaljnjega zadostuje, je poudaril. Zdravstveni dom Ljubljana sicer letno obišče več kot 2,7 milijona bolnikov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.