Zdravje > Aktualno
127 ogledov

Ministrici bi kot človek človeku predlagal, naj premisli

zdravje Saša Despot
Vodja poslanske skupine DeSUS ministrici za zdravje predlaga, naj razmisli o odstopu.

Interpelacija, ki jo je SDS prejšnji teden vložila proti ministrici Milojki Kolar Celarc, še odmeva v parlamentu.

Nekateri v opoziciji pozivajo premierja Mira Cerarja k njeni zamenjavi, nasvet, naj ministrica premisli o odstopu, pa je danes prišel tudi iz koalicije. Po ocenah Franca Jurše (DeSUS) bi to bilo boljše, kot pa, da več ur preživi na poslanskem "žaru".

Tako vodja poslanske skupine DeSUS ministrici za zdravje predlaga, naj pred interpelacijsko sejo razmisli o odstopu; 

V izjavi ob robu seje DZ je Jurša spomnil, da so ji ob lanski interpelaciji postavili nekaj zahtev, a marsikakšne ni izpolnila. Prejeli so tudi pisma posameznikov, da ministrica eno govori v DZ, drugo pa v institucijah in zavodih, je navedel.

Tokrat bo bistveno težje

Tako je prepričan, da bo Kolar Celarčeva tokrat bistveno težje kot prvič dobila podporo DeSUS. V poslanski skupini in stranki se bodo o tem temeljito pogovorili, že danes pa je napovedal, da ministrice zagotovo ne bodo podprli vsi poslanci DeSUS. Pač pa bodo verjetno podprli interpelacijo.

"Bistveno boljše bi bilo, da odstopi, kot pa da se da na žar in jo pet do osem ur tukaj vrtijo ter gre strahovito slabe volje iz DZ," je bil oster vodja poslancev DeSUS, ki bi "ministrici kot človek človeku predlagal, naj o tem premisli".

Kolar Celarčeva je sicer po vloženi interpelaciji v petek opozorila na lobije in pritiske, s katerimi da se sooča pri svojem delu.

Če so državljanke in državljani ter bolniki lobiji, potem se Jurša, kot je danes dejal, s tem strinja, sicer pa ne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • wolf.ata 16:02 12.julij 2017.

    kaj je sedaj bejba,a boš ukinila PZZ ali ne,čakamo in nič,samo nakladanje,sigurno nimate jajc za uresničitev tega,jajc vam manjka,dobesedno,nič ne bo izgleda z obljubo