Zdravje > Aktualno
7712 ogledov

Huda nesreča, planinka drsela po pobočju

PU Kranj
Na Gorenjskem so danes obravnavali dve hudi nesreči.

S kranjske policiske uprave obveščajo o dveh nesrečah s hudimi poškodbami, pri obeh so morali na pomoč poklicati helikopter,

Najprej je poletel v gore, dopoldan okoli 11. ure se je namreč na območju Vrtače huje poškodovala tuja planinka. "Zdrsnila je na spolzki podlagi. Pri daljšem drsenju na nevarnem območju sta jo pod potjo opazila dva slovenska planinca, ki sta se zato hitro "vkopala" v sneg in jo uspela ustaviti ter zadržati do prihoda reševalcev," navaja predstavnik za odnose z javnostmi PU Kranj, Bojan Kos. Dodaja, da bi planinka brez rešiteljev drsela še dlj, podlaga kjer je bila, je namreč "nevarna kombinacija ostrih skal in zbitega snega."

Na spletni strani Urada za zaščito in reševanje RS so ob tem zapisali, da se je planinka težje telesno poškodovala. Na pomoč so odhiteli gorski reševalci GRS Radovljica in združena ekipa GRS in HNMP na Brniku, ki jo je s helikopterjem Slovenske vojske prepeljala na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Nesreča pri delu

V drugem primeru pa so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo pri delu na strehi. Lastnik objekta je pri menjavi strešnikov med obnovo zdrsnil s strehe in z višine padel na tla. Po prvih podatkih je huje poškodovan. Na spletni strani Urada za zaščito in reševanje RS so ob tem zapisali, da je ob 14.03 je občan pri prekrivanju strehe v Fužinah, občina Gorenja Vas-Poljane, padel s strehe in se poškodoval. Medicinsko pomoč so mu nudili reševalci NMP Škofja Loka. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske pa je poškodovanca v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala v UKC Ljubljana. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.