Zdravje > Aktualno
476 ogledov

Na urgencah so imeli veliko dela

Novi prostori urgence UKC Ljubljana. Anže Petkovšek Novi prostori internistične prve pomoči Interne klinike UKC Ljubljana in splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana.
Poškodovani smučarji, prometne nesreče in gripa.

Ta konec tedna so v Urgentnem kirurškem bloku Kirurške klinike obravnavali kar 599 poškodovancev, na Internistični prvi pomoči Interne klinike pa so pregledali 194 pacientov.

Novi prostori Urgence UKC Ljubljana. Intervju: Dr. Hugon Možina Zdravje Vodja internistične urgence v Ljubljani: "Ni povsem pravično, da se pritožujejo nad temi dvanajstimi urami, ki bi se sicer raztegnile na pol leta"

Med poškodovanimi je bilo 23 smučarjev, 56 se jih je poškodovalo v prometnih nesrečah: "Na klinične oddelke Kirurške klinike je bilo z Urgentnega kirurškega bloka sprejetih na zdravljenja 56 bolnikov," so sporočili iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana

Srčni infarkt Zdravje Raziskava: Večja verjetnost za srčni infarkt po gripi

Na Internistični prvi pomoči Interne klinike UKC Ljubljana so od petka do nedelje pregledali 194 pacientov, od tega so jih 91 sprejeli v bolnišnico. Večji obisk na omenjeni urgenci beležijo tudi zaradi porasta gripe in respiratovnih okužb: "Prejšnji teden smo v UKC Ljubljana imeli 98 primerov (teden prej 67); od tega smo imeli prejšnji teden 51 primerov RSV in 47 primerov gripe (24 influence B in 23 primerov influence A)," so še pojasnili. 

gripa Pandemija Zdravje Pandemija gripe: Vedo, da prihaja, vendar ne morejo storiti ničesar

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.