Zdravje > Aktualno
31 ogledov

Na vladi bodo pridelovali med

Čebelnjak na vladi Reševalni pas/Twitter
Slovenija s svetovnim dnevom čebel misli resno.

Premier Miro Cerar je danes v vladni stavbi iz rok predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča prejel čebelnjak z dvema panjema. Gre za simbolično dejanje, s katerim Slovenija še dodatno podpira razglasitev svetovnega dneva čebel pri Organizaciji združenih narodov. Čebel sicer na vladi še ni, po Cerarjevih besedah jih pričakujejo spomladi.

Kot je ob predaji čebelnjaka, za katerega bo skrbela čebelarska zveza, dejal Cerar, je simbolično dejanje izraz tega, da skupaj s čebelarsko zvezo in vsemi slovenskimi čebelarji vlada sodeluje v pobudi za svetovni dan čebel.

"Čebele so nosilec življenja, brez njih na tem planetu življenje ne more iti naprej in so tako pomembne, da to skupaj z našimi čebelarji povzdignemo na svetovno raven, zato tudi predlagamo svetovni dan čebel," je poudaril premier.

Tudi Noč je izpostavil, da gre za novo gesto, s katero Slovenija kaže, da s svetovnim dnevom čebel misli resno. Kot je dodal, je več kot tretjina svetovne hrane odvisna od čebel in ostalih opraševalcev.

"Jaz mislim, da bo Slovenija za vedno zapisana kot ena tistih, ki z željo po ohranjanju čebel in ostalih opraševalcev skrbi za izkoreninjenje lakote v svetu," je izpostavil.

Noč je ob tem izrazil prepričanje, da čebele v Zeleni prestolnici Evrope ne bodo imele težav s pašo, kot je dejal, je tudi med, pridelan v Ljubljani, zelo varen in kakovosten.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.