Zdravje > Aktualno
257 ogledov

Najnovejši trik za nego las

pranje las Shutterstock
Šamponu za lase dodajte žličko sladkorja.

Žlička sladkorja bo vašim lasem povrnila lesk, jih temeljito očistila in blagodejno vplivala na lasišče, je dejala priznana britanska dermatologinja Francesca Fusco.

Strokovnjakinja zato svetuje, da na vsakih nekaj pranj šamponu za lase dodamo še malo sladkorja in nastal bo učinkovit piling za lase:

"Z dodatkom sladkorja boste lažje odstranili ostanke umazanije in se znebili mrtvih kožnih celic, kar pomeni, da bo vaš balzam še bolj učinkoval," je za portal Business Insider pojasnila dermatologinja.  

Negujte tudi lasišče

Poleg tega, da balzam lažje prodre do korena las, bomo našemu lasišču priskrbeli prepotrebno vlago. Nasploh je negovanje lasišča zelo pomembno, celo bolj kot sama nega las, opozarja strokovnjakinja. Poškodba lasišča namreč kaj hitro prepreči rast last. 

Tudi zato priporoča sladkor, ki se ga da enostavno oprati, kar pomeni, da na laseh ne pušča sledi. Strokovnjakinja ob tem opozarja, da se njenega nasveta vendarle ne poslužujemo prepogosto, saj pretirani pilingi porušijo ravnovesje naravnih olj v laseh. Piling zato priporoča na vsako tretje do peto pranje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.