Zdravje > Aktualno
20 ogledov

Ne shujšate in ne dobite denarja

nidora Tržni inšpektorat RS
Tržni inšpektorat RS je prejel več prijav v zvezi z nakupom izdelka za hujšanje Nidora. Izdelek naj bi bil neučinkovit, poleg tega naj ne bi vračali obljubljenega denarja.

"Tržni inšpektorat RS je v zadnjem času prejel več prijav potrošnikov v zvezi z nakupom izdelka za hujšanje prek spleta in sicer gre za proizvod Nidora, prav vse prijave pa se nanašajo na nedelovanje in neučinkovitost kupljenega izdelka ter težave pri uveljavljanju zahtevka za vračilo plačanega zneska," opozarjajo na tržnem inšpektoratu. 

Pravijo, da je oglase za nakup teh izdelkov mogoče zaslediti pri brskanju po drugih spletnih straneh, večinoma v pasicah ob straneh ali v obliki oglasnih sporočil. Ko uporabnik tak oglas klikne, je preusmerjen na posebno spletno stran, kjer se izdelek oglašuje. "Na spletnih straneh, ki so v slovenskem jeziku, oglaševalec ponuja izdelek za hujšanje, po akcijski ceni, v primeru neučinkovanja pa ponuja garancijo vrnitve kupnine v celoti," pravijo. 

V enem mesecu deset kilogramov

Na oglasih omenjenega izdelka zasledimo opis: "Želite v enem mesecu izgubiti 10 ali več odvečnih kilogramov? Brez naporne telovadbe in odrekanja vaši najljubši hrani? Potem je naš proizvod pravi za vas. Tako zelo smo prepričani v učinkovitost našega proizvoda, da vam zagotavljamo 100% vračilo kupnine!"

Na Tržnem inppektoratu pravijo, da je glede na vsebino prijav, omenjen izdelek za hujšanje neučinkovit, potrošniki, ki so se odločili za vračilo kupnine, pa le-te, kljub obljubam, še po več mesecih niso prejeli. Izdelek Nidora se oglašuje na spletni strani www.nidora.com in na www.nidoraonline.com, na obeh spletnih straneh je kot ponudnik navedeno podjetje Nidora LLC iz zvezne države Delaware v ZDA. Podjetje je zavedeno v registru podjetij države Delaware in ima veljavno davčno številko, obe domeni pa sta registrirani v Panami.

"Ker se podjetje, ki oglašuje prodajo, nahaja v Združenih državah Amerike, Tržni inšpektorat RS potrošnikom v takšni situaciji ne more pomagati pri vračilu kupnine. Potrošnikom pri vračilu kupnine morda lahko pomagajo potrošniške organizacije, ki se nahajajo v državi, od koder prihaja prodajalecm," dodajajo na inšpektoratu. 

Komentarjev 1
  • lannina 08:20 11.marec 2015.

    kako so ljudje sploh lahko tako naivni, da kaj takega kupijo