Zdravje > Aktualno
103 ogledov

Ne vračajo obljubljene kupnine

hujšanje Shutterstock
Številni čudežni izdelki za hujšanje so pred poletjem znova preplavili trg. Dvome v izdelek nam prodajalci preženejo z obljubami o vračilu kupnine, če z izdelkom ne bomo zadovoljni.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) znova prejemajo številne pritožbe glede prehranskih dopolnil in pripravkov za hujšanje, kjer se obljubljena kupnina ne vrača. Številni Slovenci namreč naročamo razne izdelke za hujšanje, spletni prodajalci pa nas prepričajo z obljubo, da nam v primeru nedelovanja vrnejo kupnino.

“Podjetju sem pisala že večkrat in zahtevala vrnitev kupnine, vendar se izgovarjajo, da morajo moj zahtevek obdelati na sedežu v ZDA, kar bo trajalo nekaj časa. Na vračilo denarja čakam že tri mesece, zato vas prosim za pomoč!” se glasi eno od pisem Zvezi potrošnikov Slovenije.   

Bodite pozorni, kje je sedež prodajalca

Po navedbah ZPS gre za razna tuja podjetja in izdelke kot so denimo Raspberry Ketone ali Greencoffe. “Žal lahko Zveza potrošnikov Slovenije pomaga potrošnikom le, ko je ponudnik slovensko podjetje,” pojasnjujejo. Potrošnikom zato svetujejo, da že pred nakupom poiščejo informacije, pri katerem podjetju kupujejo in kje je registrirano. “Pogosto se namreč izkaže, da za spletnim mestom v slovenščini stoji podjetje, ki je registrirano v tujini,” pravijo. Dodajajo, da so slovenski ponudniki pod nadzorom slovenskih inšpekcijskih organov, uveljavljanje morebitnih reklamacij ali pritožb pa je zato bistveno lažje. Našim potrošnikom tako ostane le še možnost, da na slovenskem sodišču vloži tožbo zoper tujega ponudnika.

Komentarjev 1
  • primorka 17:14 16.april 2015.

    A ste res verjeli,da vam bodo vrnili denar ??? Potem ste pa res smešni, da ne uporabljam drugih besed !