Zdravje > Aktualno
151 ogledov

Nekaj dni cenejše cepljenje proti KME

Klop Profimedias
V prihodnjem tednu se bost v ZD Ljubljana lahko proti klopnemu meningoencefalitisu cepili za 20 evrov. Cepljenje sicer stane med 32 in 34 evri za odraslo osebo.

Cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu v ZD Ljubljana stane 32 evrov za odraslo osebo in 31 evrov za otroka, ponekod pa je še dražje, po ceniku Nacionalnega inštituta za javno zdravje pa je še dražje, in sicer 34 evrov za odraslega in 32 evrov za otroka. 

PREBERITE ŠE:

A če se boste cepili v naslednjem tednu, med 28. in 30. marcem, vas bo prišlo cepljenje precej ceneje, saj ZD Ljubljana organizira posebno akcijo. 

"Od 28.-30. marca 2017 načrtujemo akcijo cepljenja proti KME v vseh glavnih enotah ZD Ljubljana po enotni ceni cepljenja 20 EUR, saj bi želeli omogočiti cepljenje po dostopnejši ceni čim večjemu krogu ljudi," so povedali v ZD Ljubljana. 

Z akcijo povečali precepljenost

V ZD Ljubljana so so v letih od 2010 do 2015 letno izvedli povprečno 2900 cepljenj proti KME. "V letu 2016 smo poleg rednih cepljenj izvedli cenovno ugodnejšo akcijo cepljenja, kar je rezultiralo v skoraj 7400 cepljenjih v letu 2016," so povedali pri ZD Ljubljana.

Dodajajo, da je priporočljivo, da se cepljenje opravi še pred aktivnostjo klopov, torej pred pričetkom toplejšega obdobja. "Drugi odmerek osnovnega cepljenja sledi prvemu po enem mesecu, tretji odmerek pa čez 5 do 12 mescev," pravijo pri ZD Ljubljana. "V času ko so klopi aktivni, je cepljenje tudi izvedljivo, vendar po hitri shemi cepljenja."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.