Zdravje > Aktualno
2226 ogledov

Neverjetno, v enem dnevu izgubila 100 kilogramov

Profimedia
"Tako velike ciste še nisem videl," je dejal ginekolog.

Poljski zdravniki so pacientki odstranili 100 kilogramov težko cisto na jajčniku, so sporočili iz univerzitetne klinične bolnišnice v mestu Rzeszow na jugovzhodu Poljske.

Na jajčniku 24-letne ženske je nastala s tekočino napolnjena votlina, so sporočili. "Premer tumorja je bil približno en meter," so zapisali na Facebook profilu bolnišnice. "Večina pacientov pride v bolnišnico s cistami od 20-30 cm, ki pa jih že obravnavajo kot velike, so dodali.

O prihodu v bolnišnico je 158 cm visoka pacientka tehtala 182 kilogramov. Pregled je bil izjemno zahteven, saj pacientka ni mogla opraviti računalniške tomografije (CT) oziroma zaradi obsega trebuha ni mogla v aparat, zato so le približno vedeli, kaj se dogaja v pacientkinem telesu.  

Med izjemno težko operacijo na levem jajčniku so dekletu odstranili približno sto litrov tekočine in nato še cisto. "Tako velike ciste še nisem videl," je dejal vodilni ginekolog na kliniki Tomasz Kluz.

Patoloških sprememb v medenici in trebuhu niso našli. Bolnica je povedala, da si ni upala k zdravniku, ker jo je bilo strah. "Pred posegom me je bolel hrbet, zato sem težko hodila, bila sem brez sape, na splošno sem se počutila zelo slabo. Ženske s podobnimi težavami se ne bi smele bati obiska zdravnika. To je edina priložnost, da se pozdraviš in se vrneš v normalno stanje. Moji najbližji načrti so: oditi iz bolnišnice, se znebiti povešene kože, se vrniti na delo in ustvariti družino," je povedala pacientka. 

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 1
  • Kmodri 12:30 03.maj 2023.

    Če je napisno na Fejst za Bruhat, potem je tudi res? Pri 1 m veliki cisti ne bi mogla hoditi!