Zdravje > Aktualno
509 ogledov

Nov spor v UKC Ljubljana

UKC Ljubljana Saša Despot
Odstopila je zaradi spora s kolegoma, ki ves čas minirata in kritizirata njeno delo, pojasnjuje strokovna direktorica.

Predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo Janja Pretnar Oblak je včeraj popoldne generalnega direktorja zavoda Andraža Kopača, strokovno direktorico Marijo Pfeifer in sodelavce na nevrološki kliniki obvestila o svojem odstopu.

Po navedba Dela je odstopila, ker se njen pogled na kompetence predstojnika, organizacijo in razvoj kliničnega oddelka bistveno razlikuje od vizij in načrtov vodstva nevrološke klinike, ki jo vodi Simon Podnar, in vodstva zavoda. "Ker je poleg tega moje delo zelo oteženo zaradi obstrukcij oziroma nedelovanja posameznih sodelavcev znotraj oddelka, ne vidim smisla v nadaljevanju," je po poročanju zapisala Pretnar Oblakova. Obenem je odstopila tudi z mesta vodje delovne skupine projekta Telekap, ki je nacionalni projekt za pomoč ljudem z možgansko kapjo po vsej Sloveniji.

Pod pritiskom dveh kolegov

novi prostori Internistične prve pomoči Interne klinike UKC Ljubljana | Avtor: Anže Petkovšek Marija Pfeifer, Andraž Kopač, Andrej Bručan na odprtju novih prostorov internistične prve pomoči Interne klinike UKC Ljubljana in splošne nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Ljubljana. Anže Petkovšek
Novico je ob odprtju dela ljubljanske urgence potrdila tudi strokovna direktorica Pfeiferjeva, ki je odstop ni presenetil. "Oblak Pretnarjeva je prvič  odstopila že spomladi leta 2016 zaradi problemov s projektom Telekap in zaradi spora s profesor Žvanovo. Mislim, da se je pripravljalo za odstop tudi že preden je šla v tujino za tri mesece.  Zdaj se je vrnila in odstop ponudila, ker mislim, da je še vedno pod pritiskom teh dveh kolegov s katerima nima stika in ves čas minirata in kritizirata delo Telekapi," je pojasnila direktorica in dodala, da se nasploh na tem oddelku pričakujejo določene spremembe. "Mislim, da s tem ni soglašala," je dejala direktorica in dodala, da jo je v času odsotnosti nadomeščal prof. Bajrovič.

Pretnar Oblakova je prevzela vodenje oddelka pred dvema letoma in pol po tistem, ko je vodstvo zavoda zaradi afere Radan odstavilo s položaja dotedanjo predstojnico Bojano Žvan. Žvanova se je kasneje prijavila na razpis za strokovno direktorico zavoda, kjer pa se je svet zavoda odločil izbrati sedanjo direktorico, Marijo Pfeifer. Žvanova zdaj na sodišču dokazuje, da Pfeiferjeva nima formalnih pogojev za vodenje UKC Ljubljana, hkrati pa si prizadeva za vodenje projekta Telekap.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.