Zdravje > Aktualno
67 ogledov

Nova virtualna terapija za depresivne

računalnik najstnica splet internet Shutterstock
S pomočjo virtualne resničnosti bi si bolniki oprostili, ponovno bi vzljubili sami sebe in si dvignili samozavest.

Po novem si lahko izboljšate samopodobo in se naučite imeti radi s pomočjo avatarja. V reviji Plus One so predstavili novo virtualno terapijo, ki samokritične uporabnike uči, da se sprejmejo, vzljubijo in da se začnejo obnašati prijazno tudi do samih sebe.

Terapijo bi lahko uporabljale tudi osebe z depresijo, saj je prav izjemna samokritičnost pogosto med vzroki za depresijo. Avatar sicer pomeni neko ikono oziroma lik, ki predstavlja uporabnika računalniške igre, spletnega foruma.  

Srečate se sami s seboj 

V tem virutalnem svetu narejenem v terapevtske namene se tako posameznik iz oči v oči sreča s svojo virtualno različico. Projekt so izpeljali strokovnjaki z londonske univerze, iz Univerze Derby in Univerze iz Barcelone.

Virtualno resničnost sicer že uporabljajo za zdravljenje raznih fobij in pri motnjah zaradi posttravmatskega stresa. Prvič pa bodo virtualno resničnost uporabili za izboljšanje samopodobe, da si bodo uporabniki povrnili samozaupanje, da si bodo oprostili velike in male napake, da bodo imeli manjši občutek krivde in podobno. Strokovnjaki so nov način že testirali na 43-ih ženskah, ki so jim predstavili dvojni avatar, ki je odrasla oseba in tudi še otrok. Že po nekaj terapijah so si ženske s tem virtualnim ogledalom dvignile samozavest, nekatere so si oprostile in se začele imeti rade.

Več novic s področja zdravja najdete tukaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.