Zdravje > Aktualno
24852 ogledov

Novi podatki o okužbah kažejo na dober trend

Testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju Saša Despot množično testiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju s hitrimi testi na novi koronavirus pred torkovim ponovnim odprtjem šol za učence prve triade in vrtcev v devetih slovenskih regijah z boljšo epidemiološko sliko
Pozitivni trend se še vedno nadaljuje.

V soboto so zdravstveni delavci ob 5367 opravljenih testih potrdili 498 novih primerov okužbe z virusom SARS-CoV-2 - pozitivnih je bil 9,3 odstotka testiranih. Umrlo je 11 ljudi. 

425 okužb je bilo včeraj potrjenih z 2.497 opravljenimi testi PCR, kar pomeni, da delež pozitivnih testov PCR znaša 17 odstotkov. Z 2.867 opravljenimi hitrimi testi so še potrdili 73 okužb, kar je 2,5-odstotni delež.

Pozitivni trend se še vedno nadaljuje, to potrjuje podatek, da smo prejšnjo soboto v Sloveniji zabeležili 580 okužb.

V petek so po vladnih podatkih že drugi delovni dan zapored potrdili manj kot 1000 okužb z novim koronavirusom. V četrtek so jih potrdili 959, medtem ko so v sredo zabeležili več kot 1200 novih primerov, prva dva dni tega tedna pa več kot 1500.

V soboto so iz bolnišnic odpustili 37 covidnih bolnikov, sprejeli so jih več, 51. Ob tem je treba vedeti, da preko vikenda iz bolnišnic običajno odpustijo manj ljudi. Včeraj je bilo tako pri nas hospitaliziranih 931 covidnih bolnikov,  kar je pet več kot dan prej. 160 jih potrebuje intenzivno zdravljenje - štirje več kot v petek.

Covid-19, UKC Maribor | Avtor: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor
 

 

Ljudje z maskami COVID-19 V SLO Slovenija Takšno je stanje v vaši regiji, občini. Kdaj oranžna faza?

Število hospitaliziranih covidnih bolnikov je tako že nekaj dni manjše od 1000, kar je eden od pogojev za prehod države v oranžno fazo ukrepov za zajezitev epidemije. Drugi pogoj, da pod 1000 pade tudi povprečno število potrjenih primerov okužbe v zadnjih sedmih dneh, pa še ni izpolnjen, čeprav se meji približuje. To povprečje po podatkih vlade za soboto sedaj znaša 1018.

Faze sproščanja ukrepov | Avtor: Vlada RS Faze sproščanja ukrepov Vlada RS

"Trenutno smo v rdeči fazi. "Ob enakem trendu razvoja epidemije* bi lahko v oranžno fazo prešli sredi februarja," napovedujejo na Inštitutu Jožef Stefan. 

Komentarjev 2
  • mamax 14:33 07.februar 2021.

    Nedelja je in fašistični služabniki so na počitku, pa ni stresnih podatkov. Jutri bo nov sev, me prav zanima od kje prihaja. Epokalipsa bo že sredi tedna.

  • suineg7878 13:46 07.februar 2021.

    Upam, da ljudje počasi dojamejo, da se plandemijo "ubije" s tem, da se preprosto ne testirajo. Če zboliš ostaneš doma in se pozdraviš. Kdor potrebuje hospitalizacijo, za to ne potrebuje testa. Dokler so testi v takšni meri false pozitivni je to edina opcija.