Zdravje > Aktualno
17524 ogledov

NOVO: Ta težko pričakovani odlok v veljavi že jutri

Zdravstveni dom Šiška Žurnal24 main
Končno do svojega zdravnika in zobozdravnika, vendar pod posebnimi pogoji.

Vlada je na današnji dopisni seji izdala odlok, s katerim ponovno uvaja izvajanje vseh zdravstvenih in zobozdravstvenih storitev, vendar pod posebnimi pogoji. "Ti pogoji bodo določeni v Odredbi o začasnih ukrepih na področju opravljanja zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19. Tako odlok kot odredba bosta začela veljati 9. maja 2020," so sporočili-

Koronavirus - lekarna Zdravje "Verjetno nisem edini pacient, ki čaka z bolečino in je lekadole."

Zdravstveni dom | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Odredba določa, da je zdravstvena obravnava na vseh treh ravneh – primarni, sekundarni in terciarni – zagotovljena le osebam, ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in ne kažejo kliničnih znakov okužbe dihal. Vse ostale osebe se obravnava v skladu s priporočili in navodili za izvajalce zdravstvene dejavnosti, ki veljajo v času epidemije COVID-19.

Izvajalci zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti morajo pri izvajanju storitev upoštevati priporočila za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, in mnenja razširjenih strokovnih kolegijev za posamezna zdravstvena in zobozdravstvena področja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Jackilika
    Jackilika 01:00 09.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om