Zdravje > Aktualno
12282 ogledov

Objela še sina in padla v komo. Zbudila se je po 27-letih

"Nikoli  nisem obupal. Ves čas sem imel občutek, da se bo nekega dne vrnila," je dejal Omar. Takrat je imel štiri leta.

Munira Abdulle iz Združenih arabskih emiratov je pri 32-letih doživela težko prometno nesrečo. Zaradi hudih poškodb možganov je padla v komo, zgodilo se je leta 1991, ko je bil njen sin Omar star štiri leta.

Skupaj sta se peljala v avtomobilu, ki ga je vozil svak. Ko je uvidela, da se bodo zaleteli v avtobus, je samo še objela sina, ki ga je želela zaščititi.

Kot navaja BBC, jo je deček dobro odnesel, mamo pa so takoj odpeljali v bolnišnico. Zdravniki so ugotovili, da je v vegetativnem stanju, z obrazložitvijo, da se ne odziva, čeprav lahko čuti bolečino. Še štiri leta po nesreči so ji pripisali zelo malo možnosti.

Po preselitvi v Združene arabske emirate je bila najprej nekaj časa v lokalni bolnišnici in tako po različnih ustanovah po državi. V tem času so ji hranili po cevkah in jo tako ohranjali pri življenju. Prejemala je tudi fizioterapije, saj bi drugače mišice preveč oslabele. 

V letu 2017 so jo znova premestili, tokrat v Nemčijo, kjer so jo začeli zdraviti z novo terapijo. Imela je operacije in dobila zdravilo, kar je vplivalo na budnost. 

Veliki dan se je zgodil leto dni pozneje. Kot je pojasnil Omar, je v bolnišnični sobi prišlo do nesporazuma, sam se je nekoliko sprl z osebjem in kot kaže, je vse to še kako vplivalo na Muniro.

"Bila je ona, klicala je moje ime"

"Bil je nesporazum, kar je mati začutila, kot da sem v nevarnosti. To ji je očitno povzročilo šok," je za lokalne časopise izjavil Omar. "Začela je spuščati nenavadne zvoke, zato sem poklical zdravnike, da jo pregledajo. Zatrdili so, da je vse tako, kot mora biti. Tri dni za tem sem se zbudil, saj je nekdo klical moje ime. Bila je ona, klicala je moje ime," je čudovit dogodek opisal Omar. Od takrat je njegova mama veliko bolj odzivna, po poročanju BBC- ja je z njo mogoče imeti tudi krajše konverzacije. 

Bolnico so prepeljali v Abu Dhabi, kjer nadaljujeje z rehabilitacijo. 
 
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.