Zdravje > Aktualno
970 ogledov

Od UKC Ljubljana zahteva dobrega pol milijona evrov odškodnine

klinični Saša Despot
Prepričani, da je zaradi napačnega zdravljenja postala invalidka.

Na novogoriškem okrožnem sodišču se je z današnjim narokom začel sodni postopek o odgovornosti Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana za hudo invalidnost Sare Mikuž.

Mikuževa je pred petimi leti padla s konja, zaradi nepravilnega zdravljenja pa postala huda invalidka, zato ob bolnišnice terja 564.000 evrov odškodnine in mesečno rento.

Sara Mikuž se je poškodovala avgusta 2012. Kljub hitri zdravniški pomoči je po zdravljenju ostala invalidka in zdaj uporablja invalidski voziček. Življenje so ji poskušali olajšati že številni, denar so zbirali tudi na posebnih dobrodelnih prireditvah.

Nepravilno zdravljenje v UKC Ljubljana ?

Kot je na današnji prvi obravnavi povedala odvetnica Mikuževe Nina Cek Perhavec očitajo UKC Ljubljana, da niso zagotovili vseh ukrepov, ki bi preprečili vnetje hrbtenjače in s tem posledično hudih posledic in invalidnosti tedaj še mladoletne Mikuževe.

Glavni priči sta bila starša Mikuževe, ki se jima je zaradi hčerine nesreče življenje popolnoma spremenilo. Po zaključku zdravljenja jo je oče moral vsakodnevno voziti iz domačega Gozda pri Colu v srednjo šolo v Šempeter pri Gorici ter na številne fizioterapije v bolnišnični oddelek v Staro goro, kar je od družine poleg izgube časa terjalo tudi precej finančnih sredstev.

Za zagotovitev samostojnega življenja, ki bo v prihodnosti mogoče le ob tuji pomoči, ter pokritje vseh stroškov prevozov in fizioterapij Mikuževa zahteva tudi mesečno rento v višini slabih 4000 evrov.

UKC zavrača odgovornost

Nasprotno je trdila odvetnica Jasna Črnilec, ki zastopa UKC Ljubljana. Po njenih besedah je ljubljanska bolnišnica naredila vse, kar je bilo tedaj mogoče narediti, to naj bi potrdili tudi predlagani priči, zdravnika Albin Stritar in Vesna Novak Janković. Med dokazno gradivo pa je dodala še nekaj zdravstvenih izvidov, ki naj bi potrjevali navedbe bolnišnice o optimalnem zdravljenju Mikuževe.

Pred nadaljevanjem sodnega postopka bodo morali poiskati drugo lokacijo, saj Okrajno sodišče v Novi Gorici ni invalidom prijazno, ker nimajo v stavbi dvigala ali klančine, že do vhodnih vrat pa vodi kar nekaj stopnic.

 

Komentarjev 1
  • gardino 15:40 04.oktober 2017.

    Obvestilo o nizkih obrestnih kreditih in ponudbi za financiranje. Ali so vas zavrnile številne banke? Ali potrebujete financiranje za konsolidacijo vaših dolgov? Tu smo, da vam pomagamo, da bi našli ustrezno rešitev za vaše težave. Tako nudimo posojila zainteresiranim posameznikom ...prikaži več z nizkimi obrestnimi merami od 3% do 3,5%. WhatsApp: +330675086165 davidlarsonfinance@gmail.com davidlarsonfinance@gmail.com