Zdravje > Aktualno
49 ogledov

Odpoved dali štirje urologi, dogovora še ni

ukc maribor Nino Verdnik
Tudi po današnjem sestanku med štirimi specialisti urologi, ki so decembra dali odpoved in vodstvom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor do dogovora še ni prišlo.

Kot je poročal Večer, so urologi, menda zaradi težavnega odnosa s predstojnikom dali odpoved, 18. februarja pa se jim izteče opovedni rok.

Na novinarski konferenci, kjer so napovedan odhod urologov potrdili, je strokovna direktorica Darja Arko dejalada ni objektivnih razlogov za zamenjavo predstojnika Dejana Bratuša.

Težave urologov subjektivne narave

Kot je dejala, je na položaju strokovne direktorice UKC Maribor od leta 2010, do lanskega poletja pa z oddelka za urologijo ni prejela nobene pritožbe ali kakršnega koli drugega namiga na težave, ter da je ocena kolegov zelo subjektivna: "Zaznala sem, da imajo težave v razumevanju istih situacij, da gre predvsem za komunikacijske probleme. Zavedati se morate, da predstojnik mora organizirati delo, zato glede na malo število zdravnikov pričakuje od kolegov, da bo kdo podežural in prevzel kakšno ambulanto, to je del organizacije," je dejala direktorica in poudarila, da je prve prijave mobinga sprejela skupaj z odstopnimi izjavami urologov. 

Strokovna direktorica: Ni razloga za zemenjavo direktorja

Za odpravo teh težav je Arkova predlagala, da se vpleteni o zadevi pogovorijo: "Za svojimi odločitvami stojim, ker mislim, da je treba upoštevati stališča ene in druge strani, pa tudi objektivna dejstva," je poudarila in opozorila, da sama ni pristojna za imenovanje ali razreševanje predstojnikov oddelkov, ampak je to v rokah direktorja kliničnega centra. Ta bo razrešitvi odločil še ta teden. 

Zdravniki odklonili sodelovanje na novinarski konferenci

Odhajajoči zdravniki so po besedah Arkove odklonili sodelovanje na današnji novinarski konferenci. Naj bi pa obstajala možnost, da ne uresničijo svoje napovedi, čeprav po današnjem sestanku z vodstom UKC še niso dosegli dogovora. 

Delo bo potekalo nemoteno

Nad odhodom štirih urologov je presenečen tudi predstojnik Dejan Bratuš, kot je dejal, je tudi on slišal za nezadovoljstvo šele lani poleti.

Sicer se odpovedni četverici izteče 18. februarja. Če odidejo, ostanejo na oddelku štirje specialisti urologi, so še pojasnili na novinarski konferenci: "Tudi če nas bodo štirje kolegi zapustili, česar mi je žal, nam je uspelo zapolniti vrste in bo zato program ostal na enaki ravni kot doslej," je dodal Bratuš in pojasnil, da marca pričakujejo, da bo še eden od treh specializantov opravil specialistični izpit.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 20:13 16.januar 2017.

    Na novinarski konferenci, kjer so napovedan odhod urologov potrdili, je strokovna direktorica Darja Arko dejala, da ni objektivnih razlogov za zamenjavo predstojnika Dejana Bratuša.......Pomeni,da ga lahko skupaj z njo odstavijo samo pacienti ali če hočete ULICA ! Gospa je ...prikaži veče nedotakljiva !...........http://www.delo.si/novice/slovenija/darja-arko-ostaja-strokovna-direktorica-ukc-maribor.html