Zdravje > Aktualno
185 ogledov

Odrasli šele pri 35-em letu

Nova služba vam ponuja priložnost, da začnete znova. Žurnal24 main
Italijanski profesor je podal novo razvrstitev v kategorije glede na starost. Tisti stari manj kot 15 let so po njegovi oceni vsi še otroci, odrasli pa so vsi med 35. in 54. letom.

V sedemdesetih letih so otroke, mlade, odrasle in stare šteli v kategorije glede na starost, ki je povsem drugačna od današnje. Otroci so bili do enajstega leta, 25-letniki pa se niso šteli pod mlade ampak pod popolnoma odrasle osebe, piše Focus.

Italijanski profesor z Ekonomske fakultete Katoliške univerze v Milanu Alessandro Rosina je premaknil faze življenja na drugačno starost. Po njegovi oceni so današnji otroci vse do 15 leta. Mladi so med 16. in 24. letom, mladi odrasli pa med 25. in 34. letom. “Danes postanemo odrasli pri 35-em letu,” pravi in dodaja, da ostanemo med odraslimi do 54. leta. Pozna odraslost nato traja do 64 leta. Mladi starejši so od 65. do 74. leta, starejši so do 84. leta. Tako imenovani veliki starejši ali še starejši pa so vsi nad 85 letom. Razlog za takšno razvrstitev je tudi pomanjkanje službe, ki mladim onemogoča samostojnost.

Konec mladosti pri 32. letu 

Sodeč po raziskavi britanskega Ministrstva za delo, ki so jo izvedli na 2.200 osebah, so leta za posamezno kategorijo nekoliko drugačna. Konec mladosti je za anketirane mlajše od 25 let pri 32. letu, začetek starosti pa naj bi bil pri 54. letu. Za starejše od 25 let je mladosti konec pri 41. letu, začetek starosti pa pri 59. letu. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.