Zdravje > Aktualno
32 ogledov

Ogorčena pediatrinja: "Otrok, ki niso cepljeni, ne želim zdraviti"

Cepljenje dojenček Profimedias
Staršem, ki ne želijo cepiti otrok sporoča, naj si poiščejo drugega zdravnika.

"Sem absolutni zagovornik cepljenja otrok. V kolikor ne želite cepiti svojih otrok, vas vljudno prosim, da zdravstveni karton prenesete k drugemu pediatru," piše v sporočilu na vratih ordinacije hrvaške pediatrije Smiljanić Gaberšnik.

"V zadnjih desetih letih še nisem doživela nobenih težav," je  dejala pediatrinja iz zdravstvenega doma v naselju Šestine v Zagrebu, navaja hrvaški portal 24sata. Zdravnica sporoča, da je cepljenje do sedaj rešilo več človeških življenj kot operacije, dodajajo. 

Na portalu ob tem opozorijo na podoben primer iz Slovenije, o čemer smo pisali prav na našem portalu. Nekaj dni prej je namreč pediatrinja iz Lenarta ravno tako odklonila zdravljenje necepljenih otrok, s pojasnilom, da ji tega ne dopuščata vest in izkušnje. 

Hrvaška zdravnica je prepričana, da so cepiva danes veliko kvalitetnejša, zato starše prosi, naj svoje otroke cepijo: "Nekateri pravijo, da sem zagovornik farmacevtskih podjetij, ampak mene se ne da kupiti. Jaz zastopam interese otrok in iskreno verjamemo v cepiva," je dejala.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • moder 13:14 18.februar 2017.

    *Pozabili* ste tudi napisati, da je hrvaški minister za zdravje jasno povedal, da zdravnica NIMA pravice zavrniti zdravljenje otroka, ker ta ni cepljen in svetuje staršem naj omenjeno zdravnico enostavno tožijo. Morda vam je ta informacija ušla med prevodom ali ...prikaži več ta del novice ni po godu naročnikom članka???

  • smuc 10:40 18.februar 2017.

    Saj se ne gre za to. Starši, ki ne dajo cepiti otrok se odločajo zato, ker je mala verjetnost, da bodo posledice. Da pa bo njihov otrok izpostavljen smrtno nevarnim boleznim pa mislim, da je to preveč butasta odločitev, ker ...prikaži več bo otrok ogrožal sebe in druge. Bog pomagaj tako zaostalim staršem!!

  • Papaja Popi 10:25 18.februar 2017.

    Toliko o Hipokratovi prisegi zdravnice in ostalih zdravnikov.Če bi bila plačana po učinku , bi bilo drugače.Dokler pa se pase z našim denarje, bo pa tako , kot je.