Zdravje > Aktualno
411 ogledov

Pet situacij, ko je čebula še kako v pomoč

čebula Žurnal24 main
Čebula v domači lekarni tudi kot prva pomoč.

Čebula velja za nepogrešljivo živilo v kuhinji, manj znano pa je, da je izjemno uporabna tudi v domači lekarni, tudi kot prva pomoč. Poglejte pet situacij v katerih se lahko znajdete in pri katerih vam čebula še kako prišla prav.

Opekline

Čebulo prepolovite in jo položite na opeklino. Čebulni sok blaži bolečino, poleg tega je tudi naravni antiseptik, ki preprečuje nastanek brazgotin in infekcij.

Pik insektov

Čebula ima  tudi to dobro lastnost, da lahko počrpa toksine, ki so posledica pika ali ugriza. Zaradi tega zamanjšuej tako bolečino kot oteklino.

Bolečina v ušesu

Košček čebule položite na uho in ga pustite čez noč. Čebula vam bo zmehčala ošesni vosek, kar vam bo olajšalo bolečino. 

Povišana temperatura 

Sliši se nenavadno, vendar deluje, kar še kako dobro vedo tudi naše babice. Čebulo oziroma njene lističe enostavno dajte na stopala preko katerih povlečete nogavice. Pustite nekaj časa in temperatura bo padla.

Širjenje bakterij

Tudi to zveni nekoliko nenavadno ampak očitno pomaga. Kose čebule razporedimo na različnih koncih stanovanja. Čebula namreč vpija bakterije, ki se vam na tak način ne bodo širile po prostoru. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.