Zdravje > Aktualno
100 ogledov

Po operaciji večje bleščanje

"K meni v ambulanto pride tudi po pet bolnikov na dan, kar nanese okoli 20 bolni Žurnal24 main
Bralca je zanimalo, ali je primeren kandidat za lasersko operacijo za izboljšanje vida.

Za koga pride v poštev operacija za izboljšanje vida? Za koga ne pride v poštev? Imam dioptrijo - 2,5. Nimam cilindrov. Se mi pa vid slabša na dve leti.

Odgovarja direkotor Optike Glasmaher Dejan Stušek.

Operacija pride v poštev pri odraslih, ki imajo stalno dioptrijo. Priporočamo jo pacientom z večjo dioptrijo, katerim operacija resnično izboljša njegov vsakdanjik. Uporabnikom z zelo majhno dioptrijo pa ne. Potrebno je upoštevati, da se vedno po operaciji oči z laserjem pojavi malo večje bleščanje, posebaj ponoči in v dežju. Pogostejše so tudi suhe oči. Predlagamo posvet vsaj pri dveh specialistih. Za specialiste v Sloveniji vemo, da znajo tudi odsvetovati operacijo, za katero so glede na pričakovan rezultat v dilemi. Na Hrvaškem pa na primer operirajo vsakogar, ki je za operacijo zainteresiran. V kolikor dioptrija niha oziroma se slabša, žal niste primeren kanditat. Seveda je za operacijo nujno tudi, da imate zdrave oči.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.