Zdravje > Aktualno
10 ogledov

Podarjamo dvajset nagrad Dercos Vichy

veter lasje iStockphoto
V sodelovanju z linijo Dercos pripravlajmo natečaj za vse, ki si preprosto želite zdravo lasišče in lepe lase.

Linija Dercos že od leta 1973 predstavlja pionirske raziskave procesa rasti in izgube las ter napredek na področju zdravega lasišča. Z vami bodo delili štiri vrste Dercos šamponov, ki jih boste lahko preizkusili in ocenili.

Za gostejše lase 

Petim bralcem oziroma bralkam bodo v Dercosu podarili Neogenic šampon za gostoto las, ki je prvi šampon s patentirano molekulo stemoxydine, prvo molekulo z biomimetičnim delovanjem, ki pospešuje delovanje matičnih celic. Te so namreč vir rasti novih las.

Šampon učinkuje na volumen, čvrstost, gostoto in strukturo las. Dercos Neogenic šampon za gostoto las predstavlja dopolnilno nego za obnavljanje las, nudi takojšen in dolgotrajen volumen, je hipoalergen in ne vsebuje parabenov. Šampon je tako primeren tudi za najbolj ubčutljivo lasišče.

Dercosovi strokovnjaki so dali velik pudarek tudi ugodju pri sami uporabi. Prozorna in lahka tekstura, obogatena s polimeri za oblikovanje obda tudi najtanjše lase, ki jih pa ne obteži. Lahka pena, ki se zlahka izpere pa naredi lase mehke, sijoče in enostavne za oblikovanje. 

Linija proti prhljaju 

Pet bralk ali bralcev s težavami s prhljajem bo končno odpravilo to nadlogo. Brezplačno bodo preiskusili šampon Dercos proti prhljaju, ki je preizkušen pod dermatološkim nadzorom in potrjeno učinkovit. Odstrani namreč sto odstotkov vidnega prhljaja*.

Prhljaj nastane kot posledica porušenega ravnovesja mikrobioma na lasišču. Neravnovesje mikrobioma izzovejo določeni dejavniki kot so glive, bakterije, onesnaženost okolja, stres, utrujenost, prekomerna izsušitev lasišča zaradi sušilnika za lase in bivanje v prostorih z zelo suhim in vročim zrakom. Poškodbe zaščitne pregrade kože na lasišču lahko povzroči tudi prekomerna uporaba agresivnih izdelkov za nego las, ki izsušijo ali razdražijo kožo in niso primerni za občutljivo kožo lasišča.

Novi šamponi Dercos proti prhljaju so preizkušeni pod dermatološkim nadzorom, do šest tednov preprečujejo ponovni nastanek prhljaja in so potrjeno učinkoviti.

Obstaja suhi prhljaj, za katerega so značilne majhne, bele luske, ki padajo na ramena, in mastni prhljaj z večjimi in debelejšimi, rumenkastimi luskami, ki ostanejo na laseh in lasišču. Prav zato moramo izbrati pravi šampon. Izberete lahko med šamponom Dercos proti prhljaju za normalne do mastne lase, za suhe lase ali za občutljivo lasišče.

Šampon proti izpadanju las

Podarili bomo tudi pet šamponov proti izpadanju las, ki lasem izboljša oprijem lasišča. Poživljujoči šampon, ki dopolnjuje nego proti izpadanju las kot edini vsebuje molekulo Aminexil. Gre za vodilno farmacevtsko učinkovino v boju proti izpadanju las in je zaščitena z dvema patentoma. Aminexil zavira strjevanje kolagenske ovojnice** ter tako ohranja voljnost in prožnost tkiv okoli korenine.

Da so lasje po uporabi šampona močnejši meni 89 odstotkov uporabnikov, da so lasje živahnejši pa 90 odstotkov. Šampon je primeren za pogosto uporabo, ta hipoalergena formula brez parabenov pa je bila testirana pod dermatološkim nadzorom.

Razvajanje z minerali

Pet srečnežev bo preizkusilo nežni krepilni šampon z minerali, ki je primeren tako za otroke kot odrasle in za vse tipe las. Gre za prvi krepilni šampon, obogaten s Termalno vodo Vichy z minerali kot so železo, magnezij, mangan, silicij in kalcij. Šampon lasem povrne mehkobo in moč, obogaten je s kationskimi polimeri, ki naravno razvozlajo lase ter jim dajejo mehkobo in voljnost. 

Kako sodelujem na nagradnem natečaju 

Za koristne nagrade se lahko potegujete tako, da izpolnite vprašalnik, ki ga najdete tukaj. Prijave zbiramo le do devetega oktobra, zato pohitite. Dvajset srečnežev bo glede na izpolnjene vprašalnike izbrala komisija Dercosa in Žurnala42.si.

Vsi, ki boste prejeli nagrade, boste imeli dva tedna časa, da jih preizkušate, nato pa z nami delite svojo izkušnjo. Avtorju opisa, ki nas bo najbolj navdušil, bomo podarili bogato nagrado linije Dercos.  

 *Test redne uporabe v obdobju dveh tednov – Italija.
** Testi in vitro.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.