Zdravje > Aktualno
18 ogledov

Podarjamo zdravo darilo

darilo Shutterstock
Predlagajte nam svoje najljubše prehransko dopolnilo in sodelujte v žrebanju za zdravo nagrado.

Ob projektu Zdravi v zimo začenjamo tudi z nagradno igro, v kateri zbiramo vaše predloge za najljubša prehranska dopolnila. Med tistimi, ki boste poslali svoje predloge, bomo izžrebali srečneža, ki bo prejel zdravo nagrado.

Kaj so prehranska dopolnila

"Prehranska dopolnila so živila, katerih namen je dopolnjevati običajno prehrano. So koncentrirani viri posameznih ali kombiniranih hranil ali drugih snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, ki se dajejo v promet v obliki kapsul, pastil, tablet in drugih podobnih oblikah, v vrečkah s praškom, v ampulah s tekočino, v kapalnih stekleničkah in v drugih podobnih oblikah s tekočino in praškom, ki so oblikovane tako, da se jih lahko uživa v odmerjenih majhnih količinskih enotah," pojasnjujejo na Ministrstvu za zdravje. Dodajajo, da prehranska dopolnila lahko poleg vitaminov in mineralov vsebujejo tudi aminokisline, maščobne kisline, vlaknine, rastline in rastlinske izvlečke, mikroorganizme ter druge snovi s hranilnim ali fiziološkim učinkom, pod pogojem, da je njihova varnost v prehrani ljudi znanstveno utemeljena.

Sodelovanje v nagradni igri

Sodelujete lahko vsi, vaše predloge pa lahko oddate z obrazcem na vaši desni. Predlagajte prehransko dopolnilo, ki vam je najbolj pri srcu, ki po vaši oceni resnično pozitivno vpliva na telo in ki ste ga sami že preizkusili. Pravila sodelovanja lahko preberete v zavihku Pravila nagradne igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.