Zdravje > Aktualno
3219 ogledov

Podkupnino prvoobtoženega zdravnika naj bi nakazali tudi na sinov račun

zdravnik
Javna sredstva naj oškodovali za okoli 1,18 milijona evrov.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se nadaljuje predobravnavni narok za obtožene v odmevni korupcijski aferi v zdravstvu, pred sodnico pa bo stopil radiolog v UKC Ljubljana Zoran Milošević. Poleg njega naj bi se tokrat o krivdi izrekel tudi ortoped iz bolnišnice Valdoltra Robert Cirman

Ključni očitek v 500 strani dolgi obtožnici je, da je več zdravnikov in drugih zaposlenih v nekaterih zdravstvenih zavodih na svoje osebne račune doma in v tujini prejemalo denar, za protiuslugo pa so še naprej naročali material pri določenem dobavitelju. Javna sredstva naj bi s tem oškodovali za okoli 1,18 milijona evrov. Prvoobtoženi je radiolog iz ljubljanskega kliničnega centra Zoran Milošević.

Zanikali krivdo

V aferi je obtoženih 11 fizičnih oseb in ena pravna oseba, družba Advanta. Vseh osem obtoženih, ki so se doslej zvrstili na predobravnavnem naroku, je zanikalo krivdo. Narok se je začel 13. maja, afera pa sega v december 2013, ko so kriminalisti opravili hišne preiskave na 58 naslovih na območjih policijskih uprav Koper, Ljubljana, Novo mesto, Celje in Maribor.

Za nedolžne so se odslej izrekli predstojnik ortopedske klinike ljubljanskega kliničnega centra Vane Antolič, vodja lekarne v ortopedski bolnišnici Valdoltra Nataša Faganeli, nekdanja zastopnica družbe Emporio Medical, zdaj prokuristki v družbi Advanta Jana Šturm in ortoped v novomeški bolnišnici Gregor Kavčič.

zdravnik halja Tudi zlate palice Zdravje Vložena obtožnica zoper slovenske zdravnike, ki naj bi prejemali podkupnino

Krivdo so že zanikali tudi nekdanji vodja ortopedije v celjski bolnišnici Samo Karel Fokter, nekdanji komercialist v družbi Emporio Medical Darko Žafran, nekdanji travmatolog v celjski bolnišnici Miodrag Vlaović in Mihael Štamberger Milošević, ki je sin prvoobtoženega Zorana Miloševića.

Del podkupnine nakazal na sinov račun

Mihaelu Štamberger Miloševiću je očitano kaznivo dejanje pranja denarja, in to zaradi malomarnosti. Obtoženi naj bi namreč dovolil, da so na njegov bančni račun v Švici nakazali denar v skupni vrednosti 28.500 evrov, šlo pa naj bi za podkupnino, ki je bila namenjena njegovemu očetu Zoranu Miloševiću. Z izjemo nekaj manj kot 1400 evrov, ki jih je obdržal zase, je ostali denar dvignil z računa in ga izročil očetu.

Sicer zoper Zorana Miloševića na Okrožnem sodišču v Ljubljani poteka še eno sojenje. V tej zadevi obtožnica njega in direktorico družbe Animus Irmo Košutar Gašparič bremeni kaznivega dejanja nedovoljenega sprejemanja oziroma dajanja daril. Milošević naj bi namreč od Animusa prejel skupaj 7000 evrov podkupnine, ker naj bi poskrbel, da je ljubljanski klinični center material naročil pri Animusu.

 

Komentarjev 4
  • jakec42 00:43 06.junij 2019.

    Samo za denar se jim gre večje plače imajo več denarja hočejo in manj dela.

  • Avatar Leon
    Leon 14:28 05.junij 2019.

    Zakaj ne objavite slike teh parazitov in pijavk ,ki odžirajo denar bolnikov . Naj jim ljudje pljunejo v obraz ko ga srečajo !

  • alen04 11:01 05.junij 2019.

    To so paraziti, nenasitne golazni.