Zdravje > Aktualno
1053 ogledov

Poklukar to pomembno odločitev prepustil prihodnji vladi

Janez Poklukar Vlada RS
Danes je minister napovedal, da bo predlog programa cepljenja za leto 2022 v sprejemanje prepustil ministru v prihodnjemu mandatu vlade, saj si ne želi, da bi cepljenje postalo področje za predvolilna soočenja

Vsakoletni program cepljenja sprejme minister za zdravje. Potem ko je NIJZ predlog programa posredoval ministrstvu za zdravje, ga je ministrstvo poslalo v javno obravnavo in medresorsko usklajevanje, ki se je zaključilo konec januarja. Skupaj je prispelo več kot 30.000 pripomb. Minister za zdravje Janez Poklukar je kasneje predlog poslal v presojo NIJZ.

Omikron cepljenje testiranje Covid-19 Zdravje To se dogaja s programom cepljenja za letos pri nas

Prvotni predlog programa cepljenja vsebuje spremembe v poglavju program cepljenja za zaposlene, kjer so na Nacionalnem inštitut za javno zdravje (NIJZ) k navedenim boleznim dodali covid-19. To bi omogočilo, da se cepljenje proti covidu-19 opravi pri osebah, ki so pri opravljanju dela izpostavljene nalezljivim boleznim, in osebah, ki lahko pri delu prenesejo okužbo na druge osebe. V že omenjenih navodilih pa so poleg tega dodali še navedbo, da se cepljenje opravi "predvsem pri zaposlenih v zdravstvenih in socialnih ustanovah"

ljubljana covid-19 slovenija COVID-19 V SLO Zdravje Najnovejši podatki: Tako se obrača krivulja

S takšnim navodilom se je na sestanku prejšnjo sredo strinjala tudi posvetovalna skupina za cepljenje pri NIJZ. predsednica skupine Bojana Beović pa je zanikala, da gre pri navodilih, ki so jih pripravili na NIJZ za poskus uvedbe obveznega cepljenja za zaposlene v dejavnostih zdravstva in socialnega varstva.

Danes je minister napovedal, da bo predlog programa cepljenja za leto 2022 v sprejemanje prepustil ministru v prihodnjemu mandatu vlade, saj si ne želi, da bi cepljenje postalo področje za predvolilna soočenja. "Mislim, da moramo imeti mirno okolje, kar pa predvolilno okolje gotovo ni," je poudaril. Na vprašanje, če je sam pripravljen ostati na ministrskem položaju tudi v prihodnjem mandatu vlade, je odgovoril, da je ekipa ministrstva za zdravje pripravljena na kakršno koli nadaljnjo pot, če bodo cilji nove koalicije taki, ki bodo za njihovo ekipo sprejemljivi in izvedljivi.

dezurni@styria.media.si

Komentarjev 2
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 19:12 04.april 2022.

    morda je cepljenim kaj v možganih skurlo,da bi še vas kdo volil ,definitivno odpadete kot knof od gat,zdaj boste porabili dodatke za odvetnike ,ki ste jih dobili

  • miha91 18:37 04.april 2022.

    https://www.slovenskizdravniki.si/odprto-pismo/