Zdravje > Aktualno
49 ogledov

Ponesrečence vozijo do vojašnice v Mostah

Heliport UKCLJ UKCLJ
Heliport na strehi ljubljanskega kliničnega centra še vedno ne deluje, alternativna lokacija vojašnica Moste.

Minilo je dober mesec dni, heliport v Univezitetnem kliničnem centru Ljubljana ( UKCLJ) pa je še vedno zaprt, za kar so se odločili po požarni vaji 11. oktobra, ko so odkrili nekaj pomanjkljivosti oziroma tehničnih napak.

Kot so nam pojasnili na UKCLJ,  se je zavleklo pri dobavi delov: "Roka za odpravo napak in ponovno obratovanje heliporta nismo postavljali, ker je bilo to odvisno tudi od dejavnikov, na katere, kot upravljavec heliporta, ne moremo vplivati (dobava nadomestnih delov...). Vsekakor je bil naš cilj heliport odpreti čim prej in takrat, ko bo zagotavljal tisto varnost uporabnikom, ki smo jo dolžni in jo je potrebno zagotavljati," so zapisali in dodali, da v tem trenutku potekajo že potekajo zadnja testiranja pred končnim delovanjem sistema.

Bolnike prevažajo na alternativno lokacijo pri vojašnici Moste, od tam pa jih z rešilnim avtomobilom prepeljejo v UKCLJ, kar pomeni, da se je pot zato podaljšala za do deset minut.

Preberite še: Helikopterska pomoč kar med slovesnostjo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Senior 16:47 21.november 2016.

    Nobene zadeve ne znamo ugodno rešiti. Vse gre narobe!

  • Žurnalček 14:51 21.november 2016.

    Ker je naslov sedanji čas , v tem momentu pa nobenega ne vozijo s helijem , je vaš naslov skregan s Slovenščino , oz. zavajajoč, kot da bi šlo za množično nesrečo !