Zdravje > Aktualno
44 ogledov

Posebnost inteligentnejših ljudi

moški ženska pogovor Profimedias
Raziskava, v kateri je sodelovalo 15.000 ljudi, je pokazala, da inteligentnejši posamezniki za razliko od večine niso srečnejši, ko so v stiku z drugimi.

Človek je socialno bitje, ki vstopa v stik z drugimi, in znano je, da nas povezovanje z ljudmi, ki so nam blizu, dela srečnejše. Nova študija, pod katero so se podpisali psihologi z Management University v Singapurju in London School of Economics and Political Science, pa je pokazala, da ni nujno, da to velja tudi za bolj inteligentne posameznike.

Rezultati azijsko-evropske raziskave, ki je pod drobnogled vzela obnašanje 15.000 odraslih ljudi, so pokazali, da tudi, če se ljudje na splošno počutimo bolj srečni, ko preživljamo čas z drugimi ljudmi, ta vzorec ne velja za inteligentnejše posameznike.

Tudi bolj ambiciozni

Po besedah raziskovalcev bi lahko vzrok tičal v dejstvu, da se inteligentnejši ljudje lažje prilagodijo na novo okolje in ne rabijo vzpostaviti tesnih vezi, da bi dobili pomoč ali podporo. Inteligentnejše osebe pa naj bi bile tudi ambicioznejše, zaradi česar posvečajo več časa svojim ciljem in namenom kot pa socializaciji, ki naj bi jih naredila celo manj srečne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.