Zdravje > Aktualno
4 ogledov

Poškodba med počitnicami

razno 19.11.12. otrok, oce, foto: shutterstock Shutterstock
Materi niso priznali poškodbe, ki se je sinu pripetila med počitnicami.

Sin se je lani poškodoval med krompirjevimi počitnicami in mu niso želeli izplačati premije. Se lahko poškoduje med vikendom, med počitnicami, da dobi izplačilo, ali mu tedaj nikjer ne pripada?

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus.

Nisem prepričan, da je vzrok za odklonitev čas – počitnice, saj načeloma pri večini zavarovalnic šolsko nezgodno zavarovanje velja 24 ur na dan in vse dni v tednu, tudi med vikendi. Prej bi verjel, da gre za odklonitev zaradi drugih nevarnosti – šport, ali celo za regionalno omejitev, če se ni poškodoval v Sloveniji, kar bi tudi lahko bil vzrok odklonitve. Vsekakor preverite splošne pogoje. Glejte poglavja "omejitve, izključitve". Poglavja so lahko imenovana tudi malo drugače z isto vsebino. Preberite tudi poglavje "začetek in konec veljavnosti zavarovanj". Na pristopni izjavi so bili navedeni splošni pogoji, ki jih praviloma najdete na spletni strani posamezne zavarovalnice.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.