Zdravje > Aktualno
56 ogledov

Poškodovane poslali domov, da čakajo

Pešec na ledeni površini Profimedias
Iz vse Slovenije poročajo o velikem številu pacientov, ki so se poškodovali ob padcu na poledenelih površinah. Zaradi velike gneče so na Jesenicah štiri poškodovance napotili domov, kjer čakajo, da jih bodo poklicali na operacijo.

Včeraj so v Urgentnem centru Jesenice po besedah predstojnika Roberta Carotte obravnavali večje število pacientov, ki so se poškodovali ob padcu na poledenelih površinah.

PREBERITE ŠE: 

"V popoldanskem času so zdravnikom iz UKC Ljubljana še lahko obljubili pomoč pri obravnavi urgentnih pacientov, ki so do takrat že napolnili ljubljansko urgenco," pojasnjuje Irena Micco iz Splošne bolnišnice Jesenice. "A sedaj so razmere podobne tudi v Splošni bolnišnici Jesenice, saj so včeraj oskrbeli več kot 120 urgentnih pacientov."

Po ledu hodite previdno

Po obravnavi v Urgentnem centru Jesenice je bilo na kirurški oddelek sprejetih kar 18 pacientov od tega 7 iz občin v okolici prestolnice. "Med sprejetimi pacienti se jih je enajst poškodovalo ob padcu na poledenelih površinah in kar šest jih je utrpelo poškodbe glave," pravijo v SB Jesenice. "Zaradi prezasedenosti kapacitet so 4 poškodovance morali napotiti domov, kjer čakajo, da bodo poklicani na operacijo. Poleg izjemne zasedenosti internega oddelka zaradi gripe in drugih virusnih obolenj, so torej polne tudi sobe kirurškega oddelka, zato se bojijo, da bodo morali odpovedati tudi nekatere elektivne operacije."

V bolnišnici si želijo, da bi se vsaj vremenske razmere v kratkem spremenile in prosijo prebivalce naj bodo ob poledici izjemno previdni. "Obenem se zavedamo, da glede na demografske in epidemiološke kazalnike bistvenega izboljšanja glede priliva pacientov ne gre pričakovati - kvečjemu nasprotno," pravijo in ponavljajo, da Gorenjska potrebuje novo regijsko bolnišnico večjih kapacitet. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 19:28 01.februar 2017.

    7 iz občin blizu prestolnice ??? Pa kaj se greste a morate res na vsak način jebat !! Kaj ima LJ s Škofljico , na 1km od LJ . Nič , absolutno nič , hodijo pa v Klinični na flikanje ...prikaži veče nog , rok in glav !