Zdravje > Aktualno
99 ogledov

Pozor! Nevarna očala

Nevarna očala, ponaredki PU Maribor
Podjetje je oglaševalo prodajo originalnih sončnih očal zanamke Ray Ban po do 70 odstotkov nižjih cenah. Nevarne ponaredke so prodali skoraj 1.800 kupcem.

Policisti Policijske Postaje Maribor preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja preslepitve kupcev, so nam sporočili. 

"Storitve kaznivega dejanja je utemeljeno osumljena pravna oseba, ki je na spletni stran rayban-outlet.com oglaševala prodajo originalnih sončnih očal pod blagovno zanamke Ray Ban tudi po 70 odstotkov znižanih cenah," pravijo. Policisti so za ta očala ugotovili, da so ponarejena in da prepuščajo kar 66 odstotkov UV žarkov. Poslovanje je potekalo izključno preko poštnih nakaznic. S takšnim načinom je družba po besedah policistov preslepila skoraj 1.800 kupcev iz območja celotne Slovenije, pridobila pa si je protipravno premoženjsko korist v višini skoraj 78.000 evrov.

Očala so zelo nevarna

Policisti vse kupce teh očal opozarjajo, da so kupljena očala zelo nevarna, saj  lahko  ima  takšna prepustnost UV žarkov trajne posledice za oči. Zato svetujejo, da jih kupci ne uporabljajo.

Policisti PP Maribor so  sicer že v četrtek na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega  sodišča v Mariboru že opravili več hišnih preiskav na območju mesta Maribor in pri tem zasegli poslovno dokumentacijo in predmete, ki so v povezavi z opisanim kaznivim dejanjem. Po zaključenem postopku bodo zoper eno pravno in dve fizični osebi podali kazensko ovadbo
na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 1
  • francl12 16:50 28.marec 2015.

    original pa prepuščajo samo 65% UV svetlobe, pa je vse OK! Aja, pa za 70% so dražja! Za 1% plačaš 70% več....