Zdravje > Aktualno
514 ogledov

Pozor! Ni še konec z mišjo mrzlico

Mišja mrzlica
Vseh 74 bolnikov v Sloveniji hospitaliziranih, umrl ni nihče, sporočajo z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ)

Po podatkih NIJZ je do začetka oktobra mikrobiologijo in imunologijo, Medicinske fakultete v Ljubljani, laboratorijsko potrdil že 74 primerov hemoragične mrzlice z renalnim sindromom in sicer pri 52 moških in 22 ženskah.

Ugotavljajo, da prihajajo bolniki iz že znanih žarišč mišje mrzlice in sicer 29 iz mariborske, 15 iz novomeške, 13 iz ljubljanske zdravstvene regije, po štirje primeri iz novogoriške in murskosoboške regije, po trije primeri iz ravenske in kranjske regije,  dva iz celjske, ter en primer iz  koprske zdravstvene regije.

Miši Zdravje Število okužb z mišjo mrzlico narašča

Prav v tem času, ko bodo glodalci silili v notranje prostore, dodatno poskrbite, da jim to preprečite, živila in pijačo pa hranite v zaprtih posodah, da preprečite morebitne okužbe s to nevarno boleznijo.

Miš Zdravje Opozorila pred mišjo mrzlico v Sloveniji

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.