Zdravje > Aktualno
66 ogledov

Prenehala se je briti in je srečna

Geil brada Facebook
Rose se je brila več kot dvajset let in to vsak dan. Lani se je odločila, da ima tega dovolj.

39 letni Rose Geil je brada začela rasti pri trinajstih letih. Da bi skrila svojo težavo, se je kaj hitro za tem začela briti.

Geil pred enim letom | Avtor: Facebook Facebook

Danes se je odločila, da bo britvico dala na stran, saj se ji je, kot je dejala v britanski pogovorni oddaji This Morning, ves čas zdelo, da ne more izraziti svoje osebnosti, skratka, da ni to kar je:

"Namesto, da bi se soočila s težavo, sem se vedno skrivala. V šoli nisem bila nikoli resnično prisotna, že obisk šole je bil zame velik izziv. Vedno sem nosila oblačila z visokim ovratnikom in dolgimi rokavi, da bi skrila svojo težavo,"  je dejala Rose.

Danes je drugače. Po letih britja, dragih in napornih tretmajih odstranjevanj dlak z laserjem, se je Rose končno sprejela. Kot pravi, ji je sedaj veliko lepše:

"Po tem, ko sem si začela puščati brado, se se počutim veliko bolj samozavestno. Počutim se lepo, kot še nikoli doslej. Ti občutki sem bili zame res presenečenje,"  je dejala Britanka, ki se je morala še kako potruditi, da ne bila predmet posmeha v sednji šoli in pozneje na fakulteti. Kot je dejala, je njeno družabno življenje zelo trpelo.

Rose se je za ta korak odločila tudi po zaslugi družbenih omrežij, kjer je začela je objavljati svoje fotografije. Ogasilo se je veliko ljudi, jo podprlo. Kot je dejala, je pomagalo tudi dejstvo, da je spoznala, da ni edina ženska na svetu, ki se sooča s tem.

Rose je še povedala, da so se ji začeli oglašati tudi moški: 'To me ni presenetilo. Na svetu je veliko različnih stvari, ki jih privlačijo različne stvari.'' 

Sindrorm policističnih jajčnikov povzroča tudi povečano poraščenost

Motnjo ženskega reproduktivnega organa, ki proizvaja zrela jajčeca, ima približno od pet do deset odstotkov žensk v plodni dobi.

Glavne značilnosti so visoke vrednosti moških hormonov (androgenov), neredne ali odsotne menstruacije, odsotne ovulacije, številne majhne ciste na jajčnikih, pridobivanje telesne teže (največ maščobe se nabira okoli pasu in trebuha, podobno kot pri moških), povečana poraščenost, akne, moška plešavost, številne drobne ciste v jajčnikih in potemnitev kože pod pazduhami in dojkami ter na tilniku. Rose je jemala hormonska zdravila, ki pa ji niso pomagala. 

 

Komentarjev 1